Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újít a Nokia: közlekedési infók valós időben a mobilokon

Kütyük

Újít a Nokia: közlekedési infók valós időben a mobilokon

A Nokia telefonok egy újabb funkcióval gazdagodnak.

A finn gyártó munkatársai bejelentették, hogy a Nokia szoros együttműködést folytat egy az európai autóklubokat magába tömörítő szervezettel, melynek eredményeképp hamarosan már valós idejű közlekedési információk is elérhetők lesznek a cég különböző mobiltelefonjain.

A negyvenhárom európai ország autóklubját, így többek közt a Magyar Autóklubot is tagjai között tudó, 1991-ben alapított ARC Transistance jelenleg tizenhat országban rendelkezik valós idejű közlekedési információkat biztosító szolgálatatással, és ezen országok száma folyamatosan nő. Az ARC Transistance által biztosított friss adatok a Nokia Maps 2.0 prémium szolgáltatása révén lesznek elérhetők a Nokia felhasználók számára.

A rendszer működése roppant egyszerű: ha már megterveztük az útvonalunkat a Nokia Maps alkalmazással, de az előttünk álló útszakaszon időközben valamilyen okból (útlezárás, baleset) kifolyólag dugó alakul ki, akkor a beérkező RTTI (Real Time Traffic Information) adatok alapján a telefon automatikusan újratervezi az utat és elkerüli a fennakadást okozó helyszíneket. A TMC-től eltérően az RTTI adatok nem FM RDS segítségével, hanem adatkapcsolat révén töltődnek le. A Nokia az RTTI szolgáltatás pontos árazásáról, illetve az általa generált adatforgalom hozzávetőleges mennyiségéről egyelőre nem nyilatkozott.

A jelenleg még fejlesztés alatt álló Nokia Maps 2.0 a Nokia Beta Labs oldalairól tölthető le.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés