Connect with us

technokrata

Újít a Nokia: közlekedési infók valós időben a mobilokon

Kütyük

Újít a Nokia: közlekedési infók valós időben a mobilokon

A Nokia telefonok egy újabb funkcióval gazdagodnak.

A finn gyártó munkatársai bejelentették, hogy a Nokia szoros együttműködést folytat egy az európai autóklubokat magába tömörítő szervezettel, melynek eredményeképp hamarosan már valós idejű közlekedési információk is elérhetők lesznek a cég különböző mobiltelefonjain.

A negyvenhárom európai ország autóklubját, így többek közt a Magyar Autóklubot is tagjai között tudó, 1991-ben alapított ARC Transistance jelenleg tizenhat országban rendelkezik valós idejű közlekedési információkat biztosító szolgálatatással, és ezen országok száma folyamatosan nő. Az ARC Transistance által biztosított friss adatok a Nokia Maps 2.0 prémium szolgáltatása révén lesznek elérhetők a Nokia felhasználók számára.

A rendszer működése roppant egyszerű: ha már megterveztük az útvonalunkat a Nokia Maps alkalmazással, de az előttünk álló útszakaszon időközben valamilyen okból (útlezárás, baleset) kifolyólag dugó alakul ki, akkor a beérkező RTTI (Real Time Traffic Information) adatok alapján a telefon automatikusan újratervezi az utat és elkerüli a fennakadást okozó helyszíneket. A TMC-től eltérően az RTTI adatok nem FM RDS segítségével, hanem adatkapcsolat révén töltődnek le. A Nokia az RTTI szolgáltatás pontos árazásáról, illetve az általa generált adatforgalom hozzávetőleges mennyiségéről egyelőre nem nyilatkozott.

A jelenleg még fejlesztés alatt álló Nokia Maps 2.0 a Nokia Beta Labs oldalairól tölthető le.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle