Connect with us

technokrata

Bankkártyás fizetés a taxikban – Vodafone segítséggel

Kütyük

Bankkártyás fizetés a taxikban – Vodafone segítséggel

A City taxi valamennyi autójában elérhető a bankkártyás fizetés a Vodafone GPRS szolgáltatása révén.

840 City taxiban érhető el a POS alapú bankkártya elfogadás, melyhez a szükséges GPRS szolgáltatást a Vodafone biztosítja. A City taxi 1999 óta a Vodafone kiemelt ügyfele.

A City taxi valamennyi gépkocsija rendelkezik már bankkártya elfogadást biztosító POS terminállal. A bankkártyás fizetési lehetőséget hazánkban egyedül a legnagyobb flottával rendelkező City taxi tudja teljes körűen biztosítani az utasai számára. A szolgáltatás nagy sikernek örvend, általában minden negyedik ügyfél érdeklődését felkelti a bankkártyával történő fuvardíj kiegyenlítés.

A szolgáltatáshoz szükséges teljes telekommunikációs hálózatot a Vodafone biztosítja a City taxi számára. A gépkocsikban található POS terminál egy adatátviteli kártyával rendelkezik, mely a GPRS hálózatot használva veszi fel a kapcsolatot a Vodafone-nal. A gépkocsiban található POS terminálok és a taxi társaság bankja között az adatok a Vodafone GPRS hálózatán keresztül továbbítódnak.

A távközlési vállalat a maximális biztonság elérése érdekében a City taxi által használt GPRS hálózatot teljesen leválasztva működteti, melynek érdekében egy dedikált virtuális hálózatot hozott létre a City taxi POS termináljai számára a Vodafone GPRS hálózatán belül. Szintén a biztonság szempontjából jelentős, hogy a Vodafone által biztosított titkos csatornán keresztül még ebben az évben bevezetésre kerül az úgynevezett félcsendes cím kiadás is. Ennek köszönhetően a taxi társaság gépkocsijaiban minden gépkocsivezető a POS terminálok képernyőjén megjelenített, illetve kinyomtatható tájékoztatást kap a rendelt autók kiállási címéről.

A Vodafone és a City taxi együttműködése közel 10 éves múltra tekint vissza. A taxi társaság és távközlési vállalat között a Vodafone magyarországi indulása óta kölcsönös szolgáltatási kapcsolat áll fenn. A City taxi jelenleg 1.600 telefonkártyával és 840 adatátviteli kártyával kiemelt ügyfele a távközlési vállalatnak. A társaságok a kölcsönösség elve alapján a lehető legnagyobb kedvezmény biztosításával nyújtják szolgáltatásaikat partnerüknek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek