Connect with us

technokrata

Hasít a mobil net – internetadó helyet giccsadót!

Kütyük

Hasít a mobil net – internetadó helyet giccsadót!

Háromszor többen és közel tizenhatszor többet használják a netet a T-Mobile-osok, mint tavaly ilyenkor – derült ki a T-Mobile ma délelőtti győri sajtótájékoztatóján.

Mint az a rendezvényen elhangzott, a T-Mobile szélessávú hálózata már 143 városban érhető el, és a bővülő lefedettségnek, az akciós ajánlatoknak és az egyre kedvezőbb díjcsomagoknak köszönhetően a szolgáltató ügyfelei közel tizenhatszor több adatot forgalmaznak, mint tavaly márciusban.

A sajtótájékoztatón részt vett többek közt Winkler János, a T-Mobile első embere, illetve Borkai Zsolt, Győr polgármestere – mindketten kifejezték azon véleményüket, hogy a kormányzati oldalról ötlet szintjén felmerült internetadó mindenképpen elítélendő, és amennyiben életbe lépne, jelentősen visszafogná a fejlődést. Winkler úr ironikusan megjegyezte, hogy ő személy szerint egyébként nem az internetadót, hanem például egyfajta ˝giccsadót˝ tartana üdvözölendőnek.

A legnagyobb hazai mobil szolgáltató 2008-ban a tavalyinál is gyorsabb ütemben növeli a szélessávú hálózattal (3G/HSDPA) lefedett városok számát, így bővítve a jelenlegi, lakosságra vetített 55 százalékos lefedettséget. Ennek is köszönhetően a havi 2.900 forinttól elérhető, számítógépes internetezésre ajánlott internetcsomagokra előfizető ügyfelek száma egy év leforgása alatt megháromszorozódott. Az előfizetők ráadásul a sávszélesség bővülésével az újabb, még gyorsabb modemek előnyeit kihasználva egyre gyakrabban és intenzívebben használják a mobilnetet, az adatforgalom tavaly márciushoz képest közel tizenhatszorosára nőtt!

Erőteljesen érezhető, hogy a mobil szélessáv (3G/HSDPA) által kínált élmény, a T-Mobile megbízható hálózata eloszlatja a korábban a vezeték nélküli adatátvitellel kapcsolatos kételyeket. A mobilinternet stabil és gyors, ráadásul szabadon használható. A névlegesen 3,6 vagy 7,2 Mbps (a gyakorlatban 770 Kbps és 3,1 Mbps közötti) letöltési sebességgel ugyanis akár lakásban, akár azon kívül a videomegosztó oldalak vagy a videochat is elérhető, és a nagyobb méretű file-ok is gyorsan letölthetők.

A rugalmasan kihasználható mobil netkapcsolat kifejezetten előnyös feltételekkel vehető igénybe, a T-Mobile legújabb, a hazai mobilpiacon jelenleg egyedülálló akciójában például a mobilinternetre 1, vagy 2 éves hűségnyilatkozatot vállaló előfizetők 3 teljes hónapig 0 forintos havi díjjal barangolhatnak a világhálón.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az UMTS és a HSDPA után az LTE jelenti majd a következő lépcsőt. Ezt az akár több 100 Mbps-ra képes technológiát a közelmúltban már több infrastruktúra gyártó cég is demózta különböző nemzetközi kiállításokon, és 2010 magasságában már kereskedelmi szolgáltatásként is elérhető lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák