Connect with us

technokrata

Veszélyes az Internet-járulék

Kütyük

Veszélyes az Internet-járulék

Ráadásul nem láthatók a tervezett intézkedés elvárt előnyei.

Csatlakozva az elmúlt napokban közzétett tiltakozásokhoz, a Magyar Telekom Nyrt. és a UPC Magyarország Kft. közösen hívta fel a Magyar Köztársaság Kormányának, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai, illetve az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának figyelmét az Internet-szolgáltatás után fizetendő kulturális járulék bevezetésével járó komoly veszélyekre.

A két hazai Internet-szolgáltató szerint a lépés hátráltatja azt a meghirdetett és elfogadott kormányprogramot, amely az Új Magyarország – Szabadság és szolidaritás címen került elfogadásra, kijelölve az informatikai fejlesztés fő stratégiai irányait.

„Szakmai álláspontunk és iparági tapasztalataink szerint a tervezett lépés ellentétes az információs társadalom fejlesztésének céljaival, különösen az e-közigazgatás programmal, az e-befogadás célokkal és az európai uniós tendenciákkal.

Mindeközben nem láthatók a tervezett intézkedés elvárt előnyei. A Magyar Telekom Csoport és a UPC önkéntes társadalmi felelősségvállalása keretében évek óta kimagasló szerepet vállal a magyar kultúra finanszírozásában. Ennek fenntartása mellett nem szeretnénk feladni az ország versenyképességét növelő, a digitális írástudatlanság felszámolására, és az internettársadalom fejlesztésére tett folyamatos erőfeszítéseinket, hosszú távú programjainkat.

Fentiekre tekintettel kérjük a Tisztelt Döntéshozókat, hogy valamennyi körülményt mérlegelve, és a szakma álláspontját nem mellőzve maradjanak összhangban az eredetileg elfogadott, az információs társadalom fejlesztését célzó kormányprogrammal, és ennek megfelelően ne támogassák az Internet-szolgáltatás után fizetendő kulturális járulék bevezetését.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák