Connect with us

technokrata

Sony Ericsson: felfedjük a lapokat

Kütyük

Sony Ericsson: felfedjük a lapokat

Lássuk, hogyan alakult a japán-svéd gyártó számára az év első pár hónapja!

A Sony Ericsson bejelentette, hogy a korábbi előrejelzésekkel összhangban mintegy 22,3 millió darab mobiltelefont sikerült eladnia az első negyedévben, ami az elmúlt esztendő hasonló időszakához képest 2 százalékos növekedést jelent. A cég forgalma ezzel szemben közel 8 százalékot csökkent, így most csak 2,7 milliárd euró volt. Ezzel párhuzamosan a nyereség is visszaesett, egész pontosan 254 millió euróról 133 millió euróra zsugorodott.

A csökkenés a gyártó vezetői szerint elsősorban annak tudható be, hogy a közép- és felsőkategóriás telefonok piacának növekedése fokozatosan lassul, noha a Sony Ericsson pont ebben a szektorban számít erősnek. Fontos megjegyezni továbbá, hogy a cég az elmúlt időkben jelentős összegeket fordított kutatás-fejlesztésre.

Érdekesség, hogy míg 2007 első negyedévében még 134 eurós átlagáron forgalmazta telefonjait a Sony Ericsson, addig 2008 első negyedévében az átlagár már csak 121 euró volt. A Nokia mobilok átlagára egyébként ugyanezen időszakban 89 euróról 79 euróra csökkent: a finn cég az első negyedévben 115 millió mobilt adott el.

A Sony Ericsson az első negyedévben olyan, fontos újdonságokat jelentett be, mint például a Windows szoftveres Xperia X1, a Cyber-shot besorolású C902 és C702, vagy az új high-end Walkman mobil, a W980.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle