Connect with us

technokrata

Az első 5 megapixeles Motorola

Kütyük

Az első 5 megapixeles Motorola

Foglaljuk össze röviden, hogy jelenleg mit tudunk az amerikai gyártó friss üdvöskéjéről!

Legutóbb március végén cikkeztünk az első 5 megapixeles Motoroláról, melyről akkor még úgy lehetett tudni, hogy április elején lesz a hivatalos bemutatója. Nos, ez a készülék sajnos mind a mai napig nem mutatkozott még be, ettől függetlenül szinte napról napra többet tudhatunk róla. Friss információ például, hogy a készülék mindössze 11,9 milliméter vastag.

A minden valószínűség szerint MotoZINE ZN5 (Texel) néven debütáló készülékben egy 5 millió képpontot számláló, Kodak-fejlesztésű CMOS képérzékelő teljesít szolgálatot, melynek segítségével maximum 2.560×1.920 pixeles felbontásban fotózhatunk, illetve akár MPEG-4 videófelvételeket is készíthetünk. A maximális videófelbontás egyelőre ismeretlen, mint ahogy egyelőre azt sem lehet tudni, hogy csak digitális-, vagy esetleg optikai zoomot is kap-e a ZN5.

A candybar, vagyis hagyományos kialakítású telefon a Montavista Linux 2.6.1 operációs rendszert futtatja, még pedig egy 500 MHz-es órajelű Freescale SCM-A11-es processzoron. A 2,4 colos képátlójú és TFT technológiájú display a mai elvárásoknak megfelelően QVGA (320×240 pixel) felbontású és 262 ezer színárnyalatú, az viszont nem kevés csalódást okoz, hogy a telefonból állítólag nem csak a HSDPA, hanem még az UMTS is kimarad.

A MotoZINE ZN5 kapcsán szólnunk kell még a Bluetooth 2.0 (A2DP, EDR) támogatásról, a speciális Morph billentyűzetről, a szabványos 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzatról, illetve a TV-kimenetről. Kíváncsian várjuk a készülék jövő heti hivatalos bejelentését, és nem titkoltan abban bízunk, hogy az UMTS/HSDPA hiányáról szóló pletykák hamisak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle