Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első 5 megapixeles Motorola

Kütyük

Az első 5 megapixeles Motorola

Foglaljuk össze röviden, hogy jelenleg mit tudunk az amerikai gyártó friss üdvöskéjéről!

Legutóbb március végén cikkeztünk az első 5 megapixeles Motoroláról, melyről akkor még úgy lehetett tudni, hogy április elején lesz a hivatalos bemutatója. Nos, ez a készülék sajnos mind a mai napig nem mutatkozott még be, ettől függetlenül szinte napról napra többet tudhatunk róla. Friss információ például, hogy a készülék mindössze 11,9 milliméter vastag.

A minden valószínűség szerint MotoZINE ZN5 (Texel) néven debütáló készülékben egy 5 millió képpontot számláló, Kodak-fejlesztésű CMOS képérzékelő teljesít szolgálatot, melynek segítségével maximum 2.560×1.920 pixeles felbontásban fotózhatunk, illetve akár MPEG-4 videófelvételeket is készíthetünk. A maximális videófelbontás egyelőre ismeretlen, mint ahogy egyelőre azt sem lehet tudni, hogy csak digitális-, vagy esetleg optikai zoomot is kap-e a ZN5.

A candybar, vagyis hagyományos kialakítású telefon a Montavista Linux 2.6.1 operációs rendszert futtatja, még pedig egy 500 MHz-es órajelű Freescale SCM-A11-es processzoron. A 2,4 colos képátlójú és TFT technológiájú display a mai elvárásoknak megfelelően QVGA (320×240 pixel) felbontású és 262 ezer színárnyalatú, az viszont nem kevés csalódást okoz, hogy a telefonból állítólag nem csak a HSDPA, hanem még az UMTS is kimarad.

A MotoZINE ZN5 kapcsán szólnunk kell még a Bluetooth 2.0 (A2DP, EDR) támogatásról, a speciális Morph billentyűzetről, a szabványos 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzatról, illetve a TV-kimenetről. Kíváncsian várjuk a készülék jövő heti hivatalos bejelentését, és nem titkoltan abban bízunk, hogy az UMTS/HSDPA hiányáról szóló pletykák hamisak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés