Connect with us

technokrata

Nokia: így kezdődött 2008 – egyelőre nem jönnek az új mobilok

Kütyük

Nokia: így kezdődött 2008 – egyelőre nem jönnek az új mobilok

Lássuk, hogyan alakult az idei esztendő eleje a finn mamutcégnél!

2008 első három hónapjában világszerte mintegy 115,5 millió darab Nokia mobiltelefon talált gazdára, ami éves szinten 27 százalékos növekedést jelent. Az előző negyedévhez képest 13 százalékos a visszaesés, ez persze korántsem meglepő, hiszen a karácsonyi szezonban elért eredményeket igen nehéz lenne felülmúlni az év elején. Globálisan egyébként mintegy 295 millió mobil készüléket adtak el a különböző mobilgyártók, ami 2007-hez képest 17 százalékos növekedést, negyedéves szinten pedig 12 százalékos visszaesést jelent.

A Nokia által konvergens készülékeknek nevezett termékekből az első negyedévben 14,6 millió darabot adott el a cég – 2007 hasonló időszakában még csak 11,8 millió volt ez a szám. A Nokia büszke arra, hogy az idei év első negyedévében közel 10 millió N-sorozatú, vagyis multimédiára kihegyezett okostelefont dobott piacra, illetve, hogy ugyanezen időszakban 2 millió E-sorozatú business készülék is gazdára talált.

A finn vállalat 2007 első negyedévében a piac 36 százalékát uralta, mely piacrészt egy év alatt 39 százalékra sikerült növelnie, noha megjegyzendő, hogy 2007 utolsó negyedévében még 40 százalékos részesedéssel bírt a Nokia. Érdekesség, hogy a forgalomba hozott Nokia mobilok átlagára az elmúlt 12 hónapban 89 euróról 79 euróra csökkent, ami a low-end szektor dinamikus térnyerésének újabb bizonyítéka.

A Nokia első embere egyébként azt nyilatkozta, hogy a második negyedévben egyetlen fontosabb készülék piaci bevezetése sincs tervbe véve, vagyis az olyan új modellek, mint például az N78, vagy az N96 várhatóan csak a harmadik negyedévtől lesznek megvásárolhatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák