Connect with us

technokrata

Nokia: túl lassan terjed az újgenerációs mobil TV

Kütyük

Nokia: túl lassan terjed az újgenerációs mobil TV

A DVB-H rendszerű mobil televíziós szolgáltatások a vártnál lassabban hódítják meg a piacot.

A Nokia vezetői a napokban azt nyilatkozták, hogy bár a Nokia az elmúlt időkben mindent megtett annak érdekében, hogy promotálja a DVB-H-t, annak elterjedése a vártnál sokkal lassabban megy végbe. A finn cég immár több éve dolgozik a DVB-H szabványon, melyre egyébként a közelmúltban már többször is áldását adta az Európai Unió, azonban jelenleg még mindig csak néhány kereskedelmi DVB-H szolgáltatás működik az öreg kontinensen.

A Nokia úgy látja, hogy az újfajta mobil televíziós szolgáltatások bevezetése elsősorban azért ilyen lassú, mert a mobiltelefonos szolgáltatók egy része úgy véli, hogy jobban jár akkor, ha a jelenlegi gyakorlatot folytatva az UMTS/HSDPA hálózaton keresztül, jelentős adatforgalmi díj ellenében juttatja el előfizetőihez a különböző mobil TV tartalmakat, még akkor is, ha például ezek minősége jelentősen elmarad a DVB-H adások minőségétől.

Mint ismeretes, hazánkban elsőként a T-Mobile kezdett DVB-H tesztekbe az Antenna Hungária segítségével, nem sokkal később pedig a Vodafone is hasonló projektbe kezdett. A Pannon egyelőre hallgat a témával kapcsolatban, a másik két szolgáltató pedig valamikor a nyáron indítja majd be kereskedelmi DVB-H szolgáltatását (meglovagolva a nagy nyári sport rendezvények várható sikerét).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle