Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefonnal robbantanak hazánkban

Kütyük

Mobiltelefonnal robbantanak hazánkban

A bűnözők minden valószínűség szerint a mobil technológiákat is bevetik ˝munkájuk˝ során.

Az elmúlt hetekben szinte egymás után érkeztek a hírek arról, hogy főváros környéki településeken bankjegykiadó automatákat törnek fel, illetve rabolnak el, egyelőre ismeretlen tettesek. A bűnözők az ATM felnyitásához a kereskedelmi forgalomban kapható gázt robbantanak fel, kellő távolságból.

Az erre szakosodott alvilági csoport természetesen tisztában van azzal, hogy egy ilyen bankautomata felrobbantása bizony nem teljesen veszélytelen, hiszen az ATM repeszei akár 100 méterre is elrepülhetnek. Mint az az MTV Kékfény című műsorában elhangzott, a rablók feltehetően már az iraki és afgán gerillák kedvelt módszerét is alkalmazzák: mobiltelefon segítségével, biztonságba húzódva, távolról robbantják fel az automatákat.

Emlékezetes, hogy a közelmúltban többek közt Vácon, Fóton és Budakeszin csaptak le a feltehetően magyar állampolgárságú ATM-rablók. Jakab Péter, a Bankszövetség – Bankbiztonsági Munkabizottság elnöke szerint az ilyen jellegű bűncselekmények csak nálunk számítanak újdonságnak, Nyugat-Európában ennek már 8-10 éves ˝kultúrája˝ van.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a 2002-ben Baliban végrehajtott bombamerénylettel kapcsolatos nyomozás kapcsán fény derült arra, hogy a terroristák mobiltelefon segítségével, távirányított módon hozták működésbe a kisbuszban elhelyezett robbanóanyagokat. Summa summarum: a mobiltelefont nem csak beszélgetésre, SMS-ezésre és fotózásra lehet használni, sajnos…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés