Connect with us

technokrata

Egy újabb Nokia debütált ma

Kütyük

Egy újabb Nokia debütált ma

A finnek ma egy NFC kompatibilis új mobiltelefont jelentettek be.

A Nokia 6212 classic típusjelzésű újdonság egyediségét az integrált NFC technológia adja. A világon egyelőre még kevésbé elterjedt NFC egy olyan új kommunikációs forma, mely megkönnyíti a mobil eszközök közti ad hoc kapcsolatok létrejöttét. Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a telefon borítása alá egy újabb antennát helyeznek el, mely kommunikálni képes a 2-3 centiméter közelségbe kerülő, NFC kommunikációra felkészített eszközökkel.

A mobiltelefon használathoz kapcsolódó NFC megoldások többek között alkalmasak tranzakciós és fizetési rendszerek kialakítására, például mozijegy vásárlására, tömegközlekedési vonaljegyek megváltására, parkolási díj fizetésére, úgynevezett ˝loyalty˝ rendszerek használatára és egyéb fizetési tranzakciókra. A Nokia 6212 classic egyébként nem az első olyan Nokia, mely NFC-képes, hiszen ilyen volt például a Nokia 6131 NFC modell is.

A hagyományos kialakítású Nokia 6212 classic 88 gramm tömegű, 114,7 milliméter hosszú, 47,1 milliméter széles és 14,5 milliméter vastag. A négynormás újdonság GPRS, EDGE és UMTS támogatással bír, de a HSDPA és a Wi-Fi kimaradt belőle, ami persze nem is csoda, hiszen a készülék 200 eurós (50 ezer forint) áron lesz kapható. A forgalmazás valamikor a harmadik negyedévben kezdődik majd meg.

A 2 colos képátlójú TFT kijelző QVGA felbontású és 16 millió színárnyalatú, a CMOS szenzoros kamera révén pedig maximum 2 megapixeles fotók készíthetők. Az 1.000 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt, S40 szoftveres Nokia 6212 classic kapcsán említést érdemel még a microSD kártyákkal maximum 4 GB-ig bővíthető, 22 MB kapacitású belső memória, a Bluetooth 2.0 (A2DP), a Push To Talk, a sztereó FM rádió, illetve az MP3 lejátszó funkció.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp