Connect with us

technokrata

Nap- és szélenergiára épülő mobil hálózatok

Kütyük

Nap- és szélenergiára épülő mobil hálózatok

Fókuszban a környezetvédelem és a működési költségek minimalizálása.

A Nokia Siemens Networks bejelentette, hogy a közeljövőben jelentős fejlesztéseket készül végrehajtani a mobil bázisállomások kapcsán. A vállalat nem kevesebbet ígér, mint hogy 2011-re a bázisállomások fő energiaforrása már a nap és a szél lesz.

Az új bázisállomások egyébként nem egyszerűen csak megújuló energiaforrásokra fognak építkezni, hanem a fogyasztásuk is jelentős mértékben csökken majd: a fejlesztők azon dolgoznak, hogy az új modellek fogyasztása akár 70 százalékkal is elmaradjon a jelenlegiek mögött.

Anne Larilahti, a Nokia Siemens Networks egyik vezető munkatársa az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a kieső területeken ma még olyan bázisállomások üzemelnek, melyek energiaellátását dízel-üzemű generátorok biztosítják. Az üzemanyagárak folyamatosan növekednek, jelentős összegekbe kerül a gázolaj szállítása, arról már nem is beszélve, hogy a generátorok komolyan szennyezik a környezetet, magyarul óriási igény mutatkozik a nap- és szélenergiát használó új bázisállomások iránt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek