Connect with us

technokrata

Az új iPhone – a legfrissebb információk

Kütyük

Az új iPhone – a legfrissebb információk

Az Apple újabb mobiltelefonjának érkezését óriási várakozás övezi.

Az Apple tavaly januárban bejelentett első mobiltelefonját sok mindenért lehet szeretni, mindenesetre tény, hogy egy ilyen high-tech kütyüből szinte már bűn volt kihagyni az UMTS, illetve HSDPA adatátviteli technológiát. Jó hír azonban, hogy iPhone fronton hamarosan végre véget fog érni a GPRS/EDGE korszak.

Néhány napja arról cikkeztünk, hogy Walt Mossberg, a Wall Street Journal és az All Thing Digital egyik vezető munkatársa szerint az Apple 60 napon belül le fogja leplezni az új iPhone-t, most viszont már egy konkrét bejelentési időpontot és helyszínt is rebesgetnek a gyártóhoz közel álló források. Ezek szerint az új modell hivatalos bejelentésére az Egyesült Államokbeli San Francisco-ban kerül majd sor, még pedig a június 9. és 13. között megrendezendő WWDC 2008 keretein belül.

Az új iPhone-ban az Infineon-féle S-GOLD3H mikrochip teljesít szolgálatot, mely nem egyszerűen csak UMTS, hanem HSDPA támogatást is biztosít: megfelelő lefedettség esetén akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető a segítségével. A készülék az elődjénél jobb minőségű borítást kap, felhasználói felületét pedig csak minimális mértékben módosítják. A mozgásszenzor működésén finomítottak a fejlesztők, az akkumulátor azonban sajnos nem cserélhető.

Várakozások szerint a 3G iPhone a jelenleg kapható modellhez hasonlóan 8 és 16 GB-os változatban lesz kapható, változatlanul 399, illetve 499 dolláros áron. Egyes források szerint az Apple a későbbiekben egy 32 GB-os verziót is be fog mutatni, mely 599 dollárba kerül majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek