Connect with us

technokrata

Tör előre a WiMAX – érkeznek az első mobil készülékek

Kütyük

Tör előre a WiMAX – érkeznek az első mobil készülékek

A WiMAX-ra minden valószínűség szerint komoly jövő vár.

Az április elején az Egyesült Államokban megrendezett CTIA Wireless-en a WiMAX Forum munkatársai is jelen voltak, és több érdekes adatot is megosztottak az érdeklődőkkel. Ezek szerint a legfrissebb előrejelzések azt mutatják, hogy négy esztendő múlva, vagyis 2012-ben már több mint 133 millióan használnak majd világszerte WiMAX technológiát.

Ennek a mintegy 133 millió felhasználónak közel 70 százaléka, vagyis nagyságrendileg 95 millióan valamilyen hordozható készülékkel, tehát mobiltelefonnal, illetve notebookkal veszik majd igénybe a WiMAX szolgáltatásokat. Szakértők szerint egyébként Amerikában, illetve az ázsiai régióban mutatkozik a legnagyobb érdeklődés a WiMAX iránt: jelenleg a világ 110 országában több mint 260 szolgáltató dolgozik a WiMAX bevezetésén, és amennyiben minden jól megy, akkor három év múlva már jóval több mint 1.000 különböző WiMAX kompatibilis készülék lesz elérhető a piacon.

Emlékezetes, hogy a világ elsőszámú mobilgyártójaként jegyzett Nokia ugyancsak a mostani CTIA Wireless kiállításon mutatta be első WiMAX termékét, a Nokia N810 Internet Tablet WiMAX Edition-t, mely várhatóan valamikor idén nyáron bukkan majd fel a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle