Connect with us

technokrata

Nokia: játékfejlesztési verseny – 70 ezer eurós pénzdíj

Kütyük

Nokia: játékfejlesztési verseny – 70 ezer eurós pénzdíj

Nokia mobiljáték-innovációs verseny – a mobiljátékok világát felforgató alkalmazásokat várnak a fejlesztőktől.

A három legötletesebb koncepció gyártás előtti szerződést írhat alá a Nokia Publishinggel és pénzdíjban részesül. A Nokia világszerte elindította 70 ezer euró összdíjazású mobiljáték-innovációs versenyét, melynek célja, hogy ösztönözze a globális mobiljáték-iparágat felrázó, innovatív játékok fejlesztését és megalapozza a kézikészülékeken futó mobiljátékok ígéretes jövőjét.

A mindenféle szintű és hátterű fejlesztőt eredeti mobiljáték-ötletek kigondolására sürgető, műfajában első mobiljáték-innovációs verseny a forradalmi ötletek és játékelképzelések legjobbjait várja a mobiljátékok világának legélesebb és legkreatívabb elméitől. A Nokia Publishing által támogatott mobiljáték-innovációs verseny a fejlesztőktől olyan mobiljáték-elképzeléseket vár, melyek segítenek újraértelmezni a mobiljátékok fogalmát, és az N-Gage-dzsel kompatibilis, illetve a Symbian alapú Series 40 vagy S60 Nokia készülékek fejlett szolgáltatásaira és funkcióira támaszkodnak.

A három legötletesebb játékterv kitalálói gyártás előtti szerződést írhatnak alá a Nokia Publishinggel, melynek eredményeképpen a nyertes elképzelések megjelenhetnek majd a megfelelő Nokia készülékplatformokon. Az első helyezett emellett 40 ezer, a második helyezett 20 ezer, a harmadik pedig 10 ezer eurós nyereményben részesül, amelyből továbbfejlesztheti elképzelését.

˝A Nokia örömmel mutatja be a mobiljáték-innovációs versenyt, mellyel a világ legjobb és legokosabb mobiljáték-fejlesztői egyedülálló lehetőséghez jutnak, hogy valóban alapjaiban rázzák meg az iparágat egy innovatív, egyedi, a mobilplatformokban rejlő erőt kiaknázó elképzeléssel˝ – mondta Dr. Mark Ollila, a Nokia játékkiadásért felelős igazgatója. ˝A gyártás előtti szerződések és a nyertes elképzelések továbbfejlesztésére szánt 70 ezer eurós pénzdíj csak az egyik oldala a kihívás jelentőségének – a verseny emellett arra is lehetőséget teremt a fejlesztők számára, hogy egyedi és pozitív értelemben vett berobbanó játékelképzeléseikkel letegyék névjegyüket a mobiljátékok iparágában˝.

A most elkezdődött mobiljáték-innovációs versenyre a fejlesztők a http://developer.n-gage.com/innovation címen adhatják le elképzeléseiket. A Nokia azt javasolja, hogy a pályázók egyszerre több mobiljáték-elképzelést nevezzenek be. A nyerteseket a mobiljáték-iparág szakértőiből álló zsűri választja majd ki az innováció és a szórakoztatás foka, a kivitelezés megoldhatósága és a piaci potenciál feltételei alapján.

A játékelképzeléseket 2008. augusztus 20-ig lehet leadni. A nyerteseket a versenybírókból álló külső zsűri nevezi majd meg a 2008. október 29-30-i római Nokia játék-csúcstalálkozón. Az alkalmazások leadásának határideje 2008. augusztus 21. éjjel 0 óra 59 perc (helyi idő).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek