Connect with us

technokrata

Szenzáció: az első érintőkijelzős Nokia mobil!

Kütyük

Szenzáció: az első érintőkijelzős Nokia mobil!

Úgy látszik, hogy immár valós testet öltött a régóta rebesgetett S60 Touch.

Nem tudni, hogy a Nokia szánt szándékkal, vagy akaratlanul, mindenesetre elég sok mindent kiszivárogtatott már az első érintésérzékeny kijelzős telefonjáról. A jelenleg Tube fejlesztési kódnevet viselő készülék elmondások szerint körülbelül akkora méretű, mint egy Nokia N73, bár egy kicsit szélesebb annál.

A telefon szinte teljes előlapját a nagy méretű, 3-3,5 colos képátlójú TFT kijelző uralja, mely a mellékelt kis cerkával, illetve az ujjainkkal egyaránt kezelhető. Fontos, hogy az Apple iPhone-tól eltérően az LCD nem Multi Touch kompatibilis, arra viszont azért képes, hogy vibrációs visszajelzéssel erősítse meg bennünk a tényt, hogy például lenyomtunk egy virtuális gombot a 16:9 képarányú kijelzőn.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia Tube érdekes módon nem egy N-sorozatú masina, és nem is egy high-end kategóriás termék, ettől függetlenül GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi is található benne. Ezenkívül GPS-vevőt (geotagging funkció), Bluetooth 2.0 (A2DP) kontrollert és autofókuszos kamerát is tartalmaz a Tube, mely egyébként 2009 első negyedévében érkezik majd. Pletykák szerint a Nokia nem sokkal később egy ennél nagyobb tudású érintőkijelzős mobilt is be fog jelenteni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák