Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélsebes új csúszkamobil a Samsungtól

Kütyük

Szélsebes új csúszkamobil a Samsungtól

A dél-koreai gyártó bemutatta első HSUPA-képes telefonját.

Manapság már egyre több mobiltelefonban ott a HSDPA technológia, mely megfelelő lefedettség esetén 1,8, 3,6, vagy éppen 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességet biztosít. Ez eddig rendben is van, de mi újság a feltöltési sebességgel?

Míg a HSDPA a letöltés, addig a HSUPA a feltöltés felgyorsítására hivatott: a Samsung most debütált első HSUPA mobilja akár 2 Mbit/s-os sebességgel is képes az adatok feltöltésére (HSDPA: 3,6 Mbit/s). Zárójelben megjegyzem, hogy a Sony Ericsson februárban bejelentett, a kereskedelmi forgalomban pedig valamikor az év végén debütáló Xperia X1 okostelefonja hasonló HSUPA támogatással büszkélkedhet.

A 101,5x53x16,8 milliméter méretű és Windows Mobile 6 operációs rendszerű, Samsung SCH-M470 típusjelzésű újdonság a HSUPA-t leszámítva egyébként nem túl különleges készülék. A szétcsúsztatható kialakítású telefonban egy QVGA kijelző és egy 2 megapixeles felbontású kamera lakozik, ezenkívül pedig szólnunk kell még a Wi-Fi támogatásról, a Bluetooth 2.0-ról, a Push E-mail funkcióról, a 256 MB-os integrált memóriáról, a microSD bővíthetőségről (maximum 2 GB), illetve a mintegy 600 dolláros (100 ezer forint) kezdőárról.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés