Connect with us

technokrata

DVD-minőségű tévéműsorok?

Kütyük

DVD-minőségű tévéműsorok?

Megjelent az új Adobe Media Player szoftver.

A hosszú bétatesztelési fázist követően megjelent az Adobe első asztali médialejátszó szoftvere, az Adobe Media Player. Ez az ingyenes, teljes mértékben személyre szabható, platformfüggetlen asztali alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók online vagy offline formában megtekinthessék kedvenc TV műsoraikat és egyéb videókat. A szoftver elindítása után azonnal hozzáférhetünk az ingyenes tartalmakhoz; olyan népszerű műsorok között válogathatunk, mint a Star Trek, a Merlose Place, MacGyver, a Big Brother vagy a CSI: Miami helyszínelők. A lista rövidesen bővül az MTV, a Nickelodeon, a Comedy Central, a VH1 műsoraival. A videók között a szolgáltató (pl. MTV) vagy a kategória (pl. hírek) megadása után böngészhetünk. Összeállíthatjuk kedvenc videóink listáját, és feliratkozhatunk a különböző műsorok csatornáira, így új epizód megjelenése esetén azonnal hozzáférhetünk a tartalomhoz.

A videók publikálása online közvetítés formájában vagy letöltés útján történhet, miközben a szoftver a tartalmak védelméről is gondoskodik (védett sugárzás, DRM). A személyre szabható felület lehetővé teszi a (célzott) reklámok megjelenítését – a pár másodperces hirdetések a kiválasztott műsorok előtt jelennek meg, hasonlóan a klasszikus TV reklámokhoz. A tartalomszolgáltató emellett folyamatosan figyelemmel kísérheti az adások statisztikáit.

Technikai adatok, kompatibilitás
A Flash Video (FLV) formátumú tartalmak 480i, 720p vagy akár 1080p képi minőséget és tiszta hangzást biztosítanak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy DVD minősében nézhetjük a videókat, anélkül, hogy letöltenénk őket. A Media Player az Adobe első hivatalos Adobe AIR alapú alkalmazása, ami a Flash/Flex technológiára épül. A szoftver PC-re és Macintosh-ra egyaránt elérhető, ismertette a szoftver.hu.

Az Adobe a Media Player mellett egyúttal bejelentette az Adobe TV szolgáltatást, amely ingyenes videókat kínál az Adobe kreatív és webes szoftvereit használó grafikusoknak, fotósoknak, kiadványszerkesztőknek, arculattervezőknek, webdesignereknek és webfejlesztőknek. Az Adobe TV a Media Player egyik csatornájaként működik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle