Connect with us

technokrata

Rengeteg újdonság: a Nokia N82 még jobb lesz

Kütyük

Rengeteg újdonság: a Nokia N82 még jobb lesz

Éppen tegnap cikkeztünk az N82 készülőben lévő új firmware-jéről, melyről most friss infók érkeztek.

Nos, most végre feltűnt a színen a készülék második frissítése. A 20.0.062-es firmware az ígéretek szerint néhány napon belül elérhető lesz a Nokia Software Updater segítségével. Kipróbáltam a dolgot: az NSU jelenleg még nem ajánlja fel a frissítést, mindenesetre saját magát felfrissítette, még pedig az 1.4.14hu-ról az 1.4.36hu verzióra (23 MB).

Lássuk, hogy mik a legfontosabb változások a 20.0.062-es szoftver kapcsán! Újdonság a Geotagging támogatás, vagyis, hogy a telefon immár a GPS koordinátákat is képes elmenteni a fotókba. Hasonló fontossággal bír a Flash Lite 3.0 (YouTube, Google Video) és Widget kompatibilitás, illetve a Bluetooth AVRCP (Audio Video Remote Control Profile) támogatás. A fényképezőgép kapcsán csökkentették a túlexponálási hajlamot, illetve javítottak az automatikus kijelzőkép elforgatás működésén.

Az új firmware feltelepítését követően immár nem fagy le a telefon az USB, vagy a TV kábel csatlakoztatásakor, illetve zenelejátszás közben. Stabilabb működésű lett továbbá a webböngésző alkalmazás, ezenkívül pedig kisebb-nagyobb változásokat fedezhetünk fel a galéria, a multimédiás menü, a LifeBlog, illetve a VoIP funkciók kapcsán. Érdekesség, hogy az új szoftver támogatja az esetleges jövőbeli hardveres változtatásokat: ez egyelőre elég nehezen értelmezhető, mindenesetre egyes feltételezések szerint a Nokia a közeljövőben engedélyeztetheti az első N82 prototípusokban még meglévő ˝navi wheel˝ funkciót.

Emlékezetes, hogy a finn gyártó január közepén adta ki a Nokia N82 első új szoftverét: a 11.0.117-es verziószámú firmware csak néhány apróbb változást hozott a novemberben bejelentett N82 első, 10.0.046-os szoftveréhez képest. (Javítottak a kamera és a zenelejátszó stabilitásán, ezenkívül pedig a térkép alkalmazáson is csiszoltak egy keveset a fejlesztők.) Az aktuális szoftververziót egyébként úgy lehet lekérdezni a telefonon, hogy alaphelyzetben begépeljük a következő karaktersorozatot: *#0000#. A frissítést mindenki a saját felelősségére végezze el, előtte pedig mentse le a telefonon tárolt adatait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek