Connect with us

technokrata

Pannon: 32 tonna ócska mobil és geotermikus energia

Kütyük

Pannon: 32 tonna ócska mobil és geotermikus energia

Egy lépéssel közelebb a környezethez.

A Pannon 2008. április 7-én elindított egy új microsite-ot, mely a vállalat szerteágazó környezetvédelmi tevékenységét mutatja be. A környezettudatosság iránt érdeklődők a microsite-on számos olyan hétköznapi tippet kapnak, melyek alkalmazásával természetbarátabbá alakíthatják közvetlen környezetüket és mindennapi életüket.

A Pannon a környezet tudatos védelme érdekében 2004-ben indította a ˝Közel a környezethez˝ nevű programját, mely a vállalat társadalmi szerepvállalásának része. Ennek a programnak a részét alkotják azok, a vállalat működésének több területét átfogó akciók, melyeket a Pannon a természeti erőforrások (nyersanyag, energia, víz) kimerülése ellen, illetve a szennyezés (talajba, vízbe, levegőbe) visszaszorításáért tesz.

A ˝Közel a környezethez˝ program égisze alatt a Pannon 2006-tól fokozatosan áttért az újrahasznosított papírok és környezetbarát nejlon- és papírtáskák használatára az értékesítésben, amelyek a környezetre nem káros, természetazonos anyagokká bomlanak le. 2008. március 4-től az újrahasznosított papír alkalmazását a mobiltársaság már a partnereivel és ügyfeleivel folytatott levelezésben is bevezette, továbbá az üzletekben megjelenő tájékoztató anyagok és információs füzetek is újrapapírra készülnek.

A mobil szolgáltató nemcsak az alapanyag-, de energiafelhasználását is igyekszik csökkenteni; új, épülő irodaházának hűtéséhez és fűtéséhez geotermikus energiát, valamint napkollektorokat is használ majd, fokozatosan csökkentve a működés során a fosszilis eredetű energia arányát és a kibocsátott káros anyag mennyiségét.

A Pannon a ˝Közel a környezethez˝ kezdeményezés részeként 2004 óta összegyűjti a használt mobiltelefonokat és jutalmazza az ügyfelek környezettudatosságát. Az akció végeztével az összegyűlt mobilokat a Pannon átadja egy elektronikus hulladékokat szakszerűen újrahasznosító szervezetnek, így biztosítva, hogy a kidobásra ítélt telefonok ne károsítsák a környezetet. A összegyűjtött és újrahasznosításra elszállított készülékek mennyisége 2007-ben 32.100 kilogramm volt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle