Connect with us

technokrata

Nokia N82: mikor lesz végre frissítés?

Kütyük

Nokia N82: mikor lesz végre frissítés?

Az N82 tulajdonosok már régóta várnak telefonjuk frissítésére.

Emlékezetes, hogy a finn gyártó valamikor január közepén adta ki a Nokia N82 első új szoftverét: a 11.0.117-es verziószámú firmware csak néhány apróbb változást hozott a novemberben bejelentett N82 első, 10.0.046-os szoftveréhez képest. (Javítottak a kamera és a zenelejátszó stabilitásán, ezenkívül pedig a térkép alkalmazáson is csiszoltak egy keveset a fejlesztők.) Az aktuális szoftververziót egyébként úgy lehet lekérdezni a telefonon, hogy alaphelyzetben begépeljük a következő karaktersorozatot: *#0000#.

A Nokia N82 termékmenedzsere a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy még az idei esztendő első negyedévében meg fog jelenni a készülék második frissítése. Most már nyilvánvaló, hogy a Nokia nem tudta tartani magát ezen ígéreteihez, és sajnos továbbra sem tudni, hogy pontosan mikor érkezik az új szoftver. Az említett termékmenedzser nem sok konkrétumot árult el az új szoftverről, annyit azonban kikotyogott, hogy a firmware-nek többek közt a vadonatúj ˝geotagging˝ funkció is a része lesz. Ennek ékes bizonyítéka egyébként a Nokia N82 némileg átdolgozott dokumentációja, mely nemrégiben felbukkant a Nokia internetes oldalain: ebben a leírásban már a geotagging és a widget támogatás is szerepel.

Aki esetleg már az új firmware megjelenése előtt ki szeretné próbálni a geotagging funkciót, annak érdemes begyűjtenie a Nokia Location Tagger szoftvert. A jelenleg 1.0 Beta állapotban lévő Nokia Location Tagger egy S60-alapú Nokia okostelefonokra szánt alkalmazás, mely tulajdonképpen nem tesz mást, mint elmenti a mobillal készített fényképekbe a készítés helyszínének GPS adatait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek