Connect with us

technokrata

Ingyentévé – online tévéadások Magyarországon is

Kütyük

Ingyentévé – online tévéadások Magyarországon is

Kereskedelmi H.264 stream szolgáltatás hazánkban.

A YouTube által népszerűvé tett online videózás is csupán olcsó szórakozásnak tűnt a kezdetekben, de csakhamar megjelentek rajta a céges reklámfilmek majd a céges tréning anyagok. Kis idő elteltével a tartalomszolgáltatók is feleszméltek, és rájöttek, hogy egy hírportál nem csupán szöveget, de egy hírlap és egy televízió előnyei ötvözve videós híranyagot is nyújthat az olvasóinak.

Volt eddig azonban egy igen komoly technológiai korlát: a jelenlegi infrastruktúrán a televíziós élményhez mérhető felbontású videókat nem lehetett jó szolgáltatásbiztonsággal közvetíteni, ezért az online videók eddig csak közepes méretű pacák voltak a monitorunkon. A megoldást a H.264 tömörítési szabvány jelenti, amely a meglévő sebességkorlátok mellett is közel DVD minőségű videókat képes szolgáltatni.

A közelmúltban – csupán néhány nappal az európai premier után – Magyarországon is üzembe helyezték az első Adobe Flash Media Server 3 stream szervert, amely már támogatja a H.264 videó tömörítést. A szolgáltatást hostoló Zuriel elsősorban tartalomszolgáltatók és reklámcégek érdeklődésére számít.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle