Connect with us

technokrata

Plazmakijelzős vadonatúj mobilok

Kütyük

Plazmakijelzős vadonatúj mobilok

A plazma technológia a nagy képátlójú televíziós készülékek után a telefonokat is meghódítja magának.

A plazma televíziók kapcsán az elmúlt években komoly tapasztalatokat szerzett Panasonic bejelentette, hogy hamarosan olyan új mobiltelefonokkal kíván megjelenni a piacon, melyekben a világon elsőként plazmakijelző teljesít szolgálatot.

A Panasonic és az Ablecomm által közösen kifejlesztett, alacsony feszültségigényű (1,5 V) új plazma technológia a cég munkatársainak elmondása szerint kiválóan alkalmazható a mobiltelefon szektorban, ahol is kemény konkurenciája lehet a mostanság feljövőben lévő OLED technológiának. A Panasonic első plazmakijelzős telefonjait az AT&T fogja forgalmazni: az operátor májusban indítja be vadonatúj mobil TV szolgáltatását, mely remek minőségben lesz élvezhető a plazmás Panasonic készülékeken.

A Panasonic egyébként úgy véli, hogy a plazmakijelzők a közeljövőben nem csak a mobilokban válthatják fel a jelenlegi TFT LCD-ket, hanem például a hordozható zenelejátszókban, a digitális fényképezőgépekben, a high-tech képkeretekben, vagy akár a nyomtatókban is. Konkrét példát tekintve, a HP hamarosan Panasonic plazmakijelzővel szerelt új nyomtatókkal fog megjelenni a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek