Connect with us

technokrata

Nokia: elkezdődött a játék – kipróbáltuk az új N-Gage-t

Kütyük

Nokia: elkezdődött a játék – kipróbáltuk az új N-Gage-t

A Nokia végre útjára indította a vadonatúj játékplatformot.

Emlékezetes, hogy a finn vállalat tavaly augusztus végén jelentette be az új N-Gage platformot, melynek az eredeti tervek szerint már novemberben be kellett volna indulnia, erre azonban egészen mostanáig kellett várnunk.

Először is le kell tölteni az N-Gage mintegy 7 MB-os sis állományát, melyet aztán fel kell telepíteni a telefonunkra. Az N-Gage első körben Nokia N81, N81 8GB, N82, N95 és N95 8GB mobilokon használható, de a későbbiekben N73-on, N93-on és N93i-n is futtatható lesz. Egy N82-esen kipróbáltam a dolgot: kiválasztottam a Hooked On: Creatures of the Deep című játékot, melynek gyorsan le is töltöttem a demóját. A 29 MB-os alkalmazás Wi-Fi-n keresztül alig 1 perc alatt letöltődött a készülékre (integrált memória, vagy memóriakártya), és a telepítés után máris kipróbálható volt a játék. (A témával a későbbiekben részletesen is foglalkozunk majd.)

Az új N-Gage mobiljáték szolgáltatással az összes N-Gage játékot ingyenesen kipróbálhatjuk. Ha egy játék megtetszik, akkor azt egy készülékkel, vagy PC-vel kényelmesen letölthetjük és megvásárolhatjuk, és már folytathatjuk is a játékot. Az élményt másokkal is megoszthatjuk, ha az N-Gage arénában kapcsolatba lépünk barátainkkal, kihívjuk egy játékra a világszerte játszó többi játékost, és részt veszünk a közösségi programokban.

Az N-Gage játékok javasolt ára az N-Gage áruházban helyi adók nélkül 6 és 10 euró között mozog, és hitelkártyával, vagy – amennyiben lehetséges – a szolgáltatói számlákkal együtt fizethetünk értük. A szolgáltatói számlázásra több mint 20 országban nyílik lehetőség, míg a hitelkártyás fizetés világszerte elérhető. Emellett alacsony áron napi és heti játékjogokhoz is hozzá lehet jutni, és vásárlás előtt az összes játék ingyenesen kipróbálható. Ráadásul akár a hálózaton keresztül, akár az Internetről töltjük le a játékokat, a játékgyűjteményünk kezelése a számítógépes mentést és szinkronizálást végző alkalmazásnak köszönhetően pofonegyszerű.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek