Connect with us

technokrata

Nem álom többé a 100 megabites mobil net

Kütyük

Nem álom többé a 100 megabites mobil net

Az Ericsson bevezeti a világ első, mobil szolgáltatásokhoz kialakított kereskedelmi LTE-platformját.

Az Ericsson bemutatta az M700-as mobilplatformot, a világ első, kereskedelmi forgalomban elérhető LTE-képes platformját, mely akár 100 Mbit/s előfizetői irányú és akár 50 Mbit/s hálózat irányú sebességre képes. Ezek a sebességek megfelelnek a vezetékes adatátviteli sebességeknek, vagy bizonyos esetekben meghaladják azokat, így kiváló felhasználói élményt tesznek lehetővé és támogatják az olyan fejlett, valós idejű mobil szolgáltatásokat, mint például az online játékok és a videó streaming.

Az M700-as optimalizálva van mind a méret, mind az energiafogyasztás tekintetében, és hasonló a napjainkban rendelkezésre álló szabványos 3G platformokhoz. Az M700-as platformon alapuló első termékek adatátviteli eszközök lesznek, mint például laptop-modemek, ExpressCards kártyák és USB-modemek notebookokhoz, valamint egyéb kis méretű modemek szórakoztatóelektronikai készülékekhez. A gazdag interfész-készlet révén a termék egyébként könnyen integrálható egyéb kézikészülék-platformokkal. Az ASIC-minták 2008-ban lesznek elérhetőek, a kereskedelmi bevezetésre a tervek szerint 2009-ben kerül sor, a platformra alapuló termékek pedig 2010-re várhatóak.

Az 1,4 és 20 MHz közötti sávszélességeket támogató M700-as világszerte gyakorlatilag minden hálózattal kompatibilis. Akár hat sávot is képes támogatni, köztük a 700 MHz-es sávokat is. Az Ericsson kompatibilitási tesztjei garantálják, hogy a gyártók gyorsan piacra juttathatják az igen fejlett készülékeket, miközben csökkenthetik a kockázatot és a fejlesztési költségeket.

Robert Puskaric, az Ericsson Mobile Platforms vezetője véleménye szerint: ˝Ez a világelső bevezetés egy újabb mérföldkő az Ericsson technológiai vezető szerepében és tükrözi azon elkötelezettségünket, hogy az LTE-technológia jelentse a fejlődés útját. Ez a technológia készen áll arra, hogy jelentősen kibővítse a hálózatüzemeltetők szolgáltatásválasztékát, a fogyasztók számára pedig kivételes élményt nyújtson a bármely készüléken bárhol és bármikor elérhető teljes körű szolgáltatásokat nyújtó szélessávú rendszer˝.

Ez a bejelentés egy másik ˝Ericsson-premiert˝ követ, a 2008 februárjában a barcelonai Mobile World Congress rendezvényen mobil kézikészülékek segítségével bemutatott LTE-képes végpont-végpont telefonhívást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle