Connect with us

technokrata

Kétszer gyorsabb lett a Firefox 3

Kütyük

Kétszer gyorsabb lett a Firefox 3

Győződjön meg róla ön is!

A Firefox fejlesztője, a Mozilla Foundation a legújabb (és valószínűleg egyben utolsó) Firefox 3 bétaváltozat (letöltés) kibocsátásakor azt nyilatkozta, hogy a szoftver kétszer gyorsabb, mint az előző generáció (vagyis a második kiadás). A legnagyobb teljesítménybeli javulás akkor tapasztalható a Mozilla szerint, ha az úgynevezett „felhő alkalmazásokat” nézzük. Hivatalos közleményében a következőképp írnak a fejlesztők: „Javascript motorunk fejlesztése, valamint a profil vezérelt optimalizációk további, teljesítményt érintő fejlődéssel jártak. A Firefox 2-vel összehasonlítva az olyan webes alkalmazások, mint a Google Mail, kétszer olyan gyorsan futnak Firefox 3 Beta 5 alatt, és az Apple által kiadott Sunspider teszt szerint a korábbi kiadásokhoz képest is fejlődés mutatkozik.”

Az első felhasználói vélemények szerint valóban gyorsulás tapasztalható, nagyjából 10 százalékkal tempósabban tölti be a weblapokat a program, mint a Safari vagy a hetes Internet Explorer. Ugyanakkor Google Mail és Calendar alatt hektikusan változtak az eredmények, összességében pedig nem tapasztaltak változást. A legtöbb ilyen webes, „felhő alkalmazás” már olyan fejlettségi szintet ért el, hogy az összes főbb böngésző megfelelően kezeli őket.

Mit tud még felmutatni a Firefox harmadik generációjának ötös bétaváltozata? Továbbfejlesztett integrációt Windows-zal, Mac-kel és Linuxszal, illetve átdolgozásra került az eszközsávon található Places Organizer. Aki saját szemmel akar meggyőződni minderről, erre a linkre kattintva megteheti.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle