Connect with us

technokrata

Világelső bemutató: ilyen még nem volt

Kütyük

Világelső bemutató: ilyen még nem volt

Az Ericsson már a következő generációs mobil technológiában rejlő lehetőségeket demózza.

Az Ericsson Las Vegasban a 2008-as CTIA Wireless rendezvényen bemutatta a világ első végpont-végpont HSPA Evolution technológiáját, mely 42 Mbit/s-os maximális sebességre képes. Az Ericsson az április 1. és 3. között Las Vegasban megrendezett CTIA Wireless rendezvényen megtartja az akár 42 Mbit/s-os sebességre képes végpont-végpont HSPA Evolution technológia világelső bemutatóját.

Az akár 42 Mbit/s-os sebesség a HSPA Evolution következő szakaszát jelenti. Ezt a sebességet az új, magasabb rendű modulációs technológia (64QAM) és a 2X2 Multiple Input Multiple Output (MIMO) antennatechnológia kombinációja teszi lehetővé. A HSPA Evolution első lépése 2008 során kerül bevezetésre. A megnövekedett sebesség révén a hálózatüzemeltetők még hatékonyabban kihasználhatják a meglévő hálózati infrastruktúrát a fejlett multimédiás szolgáltatások iránti egyre növekvő fogyasztói igények kielégítésére. A bemutatót az Ericsson Mobile Platforms hozzáférési technológiáján alapuló kompakt kézikészülékkel hajtják végre.

Az Ericsson WCDMA/HSPA Radio Access Network (rádióhozzáférési hálózati) megoldásai új utat kínálnak a HSPA Evolution számára. Például az Ericsson bázisállomások RBS 3000 családja a HSPA Evolution és az LTE technológiát egyaránt támogatja. Az Ericsson közelmúltban kibocsátott következő generációs rádióbázisállomás-családja, az RBS 6000 sorozat olyan továbbfejlesztett többszabványos megoldást kínál, amely egyetlen csomagban támogatja a GSM/EDGE, a WCDMA/HSPA Evolution és az LTE technológiákat.

Ulf Ewaldsson, az Ericsson rádió termékterületének alelnöke és vezetője szerint: ˝A 42 Mbit/s-os maximális sebesség elérése fontos mérföldkő az iparág életében. Ez, ahogy haladunk előre, még tovább erősíti a HSPA fő mobil szélessávú technológiaként való elismertségét. A nagyobb sebesség révén a fogyasztóknak még gazdagabb kommunikációs élményben lehet részük, miközben a hálózatüzemeltetők a HSPA Evolution által lehetővé tett hatékonyabb átvitel révén csökkenthetik az üzemeltetési költségeket˝.

A HSPA Evolution bizonyítottan egy újabb lépés a WCDMA/HSPA fejlődési útvonalán. Napjainkban a HSPA-technológia a világ minden kontinensén 80 országban, 185 hálózatban működik már. Ezen hálózatok közül kilencvenet az Ericsson szállított, és ezen hálózatok üzemeltetői zökkenőmentesen fejlődhetnek tovább a HSPA Evolution technológia irányába.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle