Connect with us

technokrata

Vadonatúj Nokia: a maga nemében az első

Kütyük

Vadonatúj Nokia: a maga nemében az első

A Nokia bemutatta az N810-es masina szélesebb szolgáltatási körű utódját.

Ahogy az várható volt, a finn gyártó az április 1. és 3. között megrendezett CTIA Wireless rendezvényt használta fel arra, hogy hivatalosan is leleplezze a kémfotókról már jól ismert Nokia N810 Internet Tablet WiMAX Edition készüléket. Ez az első olyan Nokia modell, mely támogatja a villámgyors vezeték nélküli adatátvitelt biztosító, több kilométeres hatótávolságú WiMAX technológiát. A készülék kereskedelmi forgalmazása valamikor idén nyáron kezdődik majd meg, még pedig azon régiókban, ahol már elérhető WiMAX szolgáltatás.

A 4,13 colos képátlójú TFT érintőkijelző 800×480 pixeles felbontással rendelkezik és 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. Említést érdemel továbbá a Wi-Fi (802.11b/g) kontroller, a Bluetooth 2.0 (EDR) vezérlő, az USB 2.0 interfész, illetve az integrált GPS-vevő. A belső memória 2 GB-os kapacitással bír, a bővítőslotba pedig microSDHC memóriakártyák helyezhetők be.

Szólnunk kell még a szétcsúsztatást követően előbukkanó, teljes értékű QWERTY billentyűzetről, a videóhívásokhoz szánt integrált webkameráról (VGA), a Mozilla webböngészőről, illetve a felfrissített operációs rendszerről (OS2008). Utóbbi szoftver egyébként a jelenlegi N800/N810 felhasználók számára is ingyenesen elérhető lesz. Az N810 Internet Tablet WiMAX Edition várható árával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a Nokia.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle