Connect with us

technokrata

TérErő: fókuszban a mobilitás világa

Kütyük

TérErő: fókuszban a mobilitás világa

Kortárs festők a mobilitás világáról – kulturális alkotói program a T-Mobile támogatásával.

A T-Mobile a K. Petrys Házzal közösen újabb különleges képzőművészeti kezdeményezést indított el. A TérErő című projekt keretében 12 kortárs művész a a kommunikáció szabadságáról alkotott véleményét, gondolatait alkotónként 12 festményen, összesen tehát 144 műalkotáson keresztül tárja a nagyközönség elé.

Az alkotásokat a június 2-án a Műcsarnokban nyíló, egy hetesre tervezett ˝TérErő, kortárs alkotók gondolatai és művei a jövőről˝ című kiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők. Itt találkozhatnak majd Bernát András, Bukta Imre, Chilf Mária, Csurka Eszter, dr. Máriás, Duliskovich Bazil, fe Lugossy László, Nádler István, Roskó Gábor, Soós Tamás, Swierkiewicz Róbert és Szücs Attila festményeivel.

A T-Mobile támogatását élvező TérErő projekt olyan gondolatébresztő alkotássorozat, melynek részeként a művészek motivációikról, felvetéseikről, gondolatvilágukról a műalkotásokon túl interjúk, portréfilmek formájában is számot adnak. A Pálos György rendező és Erdélyi Zsolt ˝Superman˝ közreműködésével készülő beszélgetések írott változatát és a festményeket, valamint Spiró György előszavát, illetve Petrányi Zsolt esszéit felvonultató album révén a kommunikáció és a művészet témakörét felölelő, képekben és szavakban egyaránt kifejeződő alkotói gyűjteményt is kézbe vehetnek majd az olvasók.

˝A T-Mobile elhivatott támogatója a magas színvonalat képviselő művészeteknek, ezért is öröm számunkra egy újabb kortárs képzőművészeti projekt mellé állni. Fontosnak tartjuk a hazai tehetséges művészek felkarolását, a bemutatkozási lehetőség megteremtését. Szeretnénk hozzájárulni a mai kor digitális kultúrájának, az információs korszakra visszavezethető új értékek dokumentálásához, és ahhoz is, hogy azokat személyesen vagy egy kötet formájában a lehető legtöbben megismerhessék˝ – mondta Winkler János, a T-Mobile vezetője, aki örömmel fogadta, hogy a nagyközönségnek történő bemutatást követően a T-Mobile az alkotások egy részéből központi irodaházában állandó kiállítást szervezhet.

A jelenlegi TérErő projekt a 2002-es JövőKép kiállítássorozat és album folytatása, melynek szintén a T-Mobile volt a mecénása. Az alkotásokból készült JövőKép album Szép Magyar Könyv díjat nyert a 2003-as Ünnepi Könyvhéten, a kiállítás pedig összesen 9 magyarországi és 7 külföldi galériában került bemutatásra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák