Connect with us

technokrata

Sony Ericsson: nem titok többé az új Windows

Kütyük

Sony Ericsson: nem titok többé az új Windows

Immár hivatalos: a Windows Mobile 6 ráncfelvarrt utódja fut a japán-svéd gyártó business kategóriás új okostelefonján.

Emlékezetes, hogy a Sony Ericsson február elején, a Mobil Világ Kongresszuson jelentette be az Xperia X1-et, melyet ott és akkor még nem adták oda az újságírók kezébe. Egy héttel később kiderült, hogy miért volt ilyen nagy a titkolózás: az Xperia X1-en a mindeddig hivatalosan még be nem jelentett Windows Mobile 6.1 teljesít szolgálatot, amiről mi már február közepén lerántottuk a leplet (melyet egyébként jelentős nemzetközi visszhang követett). A Sony Ericsson egészen a mai napig (CTIA Wireless szakkiállítás) várt azzal, hogy hivatalosan is bejelentse, hogy az említett Microsoft szoftver található a kereskedelmi forgalomban valamikor az utolsó negyedévben, mintegy 230 ezer forintos debütáló Xperia X1-en.

Xperia X1
Az Xperia termékcsalád első tagja kapcsán igazi csemegét jelent az óriási felbontású és átlagon felüli méretekkel rendelkező érintőkijelző, mely 3 colos képátlón 800×480 képpontot (WVGA), illetve 65 ezer színárnyalatot vonultat fel. Aki esetleg idegenkedik az érintőkijelzős adatbeviteltől, annak ott a lehetőség, hogy a teljes értékű QWERTY billentyűzeten gépeljen, mely a készülék oldalirányban történő szétcsúsztatását követően bukkan elő addigi rejtekhelyéről. Az alaphelyzetben 110 milliméter hosszú, 53 milliméter széles és 16,7 milliméter vastag Xperia X1 145 grammos tömeggel rendelkezik, integrált GSM modulja pedig négynormás (850/900/1800/1900 MHz).

Ahogy az elvárható, a telefon GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA hálózatokban egyaránt használható, és maximum 3,6 Mbit/s-os letöltési sebességet lehet elérni vele. Ezenkívül természetesen Wi-Fi (802.11b/g) és Bluetooth 2.0 (A2DP) is került a masinába, a HSUPA-ról (2 Mbits/s) már nem is beszélve…

Alaphelyzetben egyedül a Microsoft-féle Internet Explorerrel böngészhető a világháló, ezenkívül pedig gyárilag fel lesz telepítve a készülékre a Google Maps, valamint számos különböző kiegészítő alkalmazás (Sony Ericsson Panel, Media Experience Panel, Slideshow Panel, 3D Fish Panel).

Szólnunk kell még a 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontású és autofókuszos kameráról, a microSD(HC) kártyákkal bővíthető 400 MB-os integrált memóriáról, az 528 MHz-es órajelű Qualcomm 7200A processzorról, a GPS-vevőről, a mozgásérzékelőről, a 3,5 milliméteres audio csatlakozóról, a TrackID szolgáltatásról, az RDS funkciós sztereó FM rádióról, illetve az 1.500 mAh kapacitású akkumulátorról.

Videókamkorder vonatkozásban MPEG-4, H.263 és H.264 támogatással rendelkezik a masina: az előbbi két módban 640×480 pixeles és 30 fps sebességű felvételek készíthetők, az utóbbiban pedig 15 fps-re számíthatunk ugyanebben a VGA felbontásban. A kamera fotó módban összesen tíz különböző felbontással és ˝wide˝, vagyis ˝szélesvásznú˝ üzemmódokkal is rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle