Connect with us

technokrata

Hódít a szélsebes mobil net – Gödöllőn jártunk a Vodafone-nal

Kütyük

Hódít a szélsebes mobil net – Gödöllőn jártunk a Vodafone-nal

A mobil Internet gyors ütemben szorítja ki a vezetékes Internet használatot – valahogy így summázható a Vodafone mai, a Gödöllői Királyi Kastélyban tartott sajtótájékoztatója.

A rendezvényen jelen volt többek közt dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere. Mint azt megtudtuk, Magyarországon a szélessávú vezeték nélküli Internet népszerűsége a szolgáltatás megjelenése óta töretlen: a Vodafone szerint 2008 a mobilinternet éve. Mára hazánkban a lakosság túlnyomó része számára elérhető a mobilinternet, még olyan helyeken is, ahol a vezetékes internet egyáltalán nem, vagy csak nehezen kiépíthető. A Gemius Hungary – webanalitikával és forgalomelemzéssel is foglalkozó cég – kutatása szerint 2008 januárját követően februárban ismét a Vodafone mobilinternetes hálózatán keresztül látogatta a legtöbb felhasználó (cookie) a magyarországi weboldalakat. A felmérések szerint a használati arány 37,9 százalékról 38,3 százalékra emelkedett. (A kutatás alapját a nyilvános RIPE adatbázisban található IP tartományok képezték, melyet a Gemius Hungary Kft. 2008. február hónapra végzett, a magyarországi mobil internet szolgáltatók körében.)

A Vodafone a vezeték nélküli szélessávú Internet területén elsősorban a minőségre koncentrál, és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást kívánja nyújtani ügyfeleinek. Az egyre növekvő fel- és letöltési sebességek, az előre kalkulálható fix havidíj, a harminc napos kipróbálási lehetőség, a házszám alapján elérhető lefedettség-ellenőrzés mind olyan egyedi szolgáltatások, melyek által az előfizetők biztosak lehetnek abban, hogy azt a szolgáltatást kapják pénzükért, mely a legmagasabb elvárásoknak is megfelel. Megjegyzendő, hogy a szolgáltató épp most emeli 5.000 forintról 6.000 forintra a korlátlan mobil net csomag havidíját. A Vodafone első embere ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy cége nem ár, hanem minőség tekintetében kíván harcba szállni a riválisaival.

A Vodafone hálózatát ugyanakkor folyamatosan, gyors ütemben fejleszti, a villámgyors szélessávú szolgáltatás megjelenése óta, 10 hónap alatt több mint 100 települést sikerült bekapcsolni a rendszerbe. Köszönhető ez többek között a Vodafone és a Huawei együttműködésének, hiszen a közös munka kezdete, tavaly november óta a Vodafone jelenlegi hálózatának mintegy 80 százaléka a Huawei segítségével épült. A 100. település, ahol elérhető a szolgáltató szélessávú vezeték nélküli internet hálózata: Gödöllő. A mai napon azonban már 111 településen érhető el ez a hálózat, a nyár elejéig pedig megközelíti a 150 települést.

A nagysebességű feltöltési sebességet biztosító Vodafone HSUPA-rendszert 88 magyarországi településen használhatják az ügyfelek, míg a villámgyors, 7,2 Mbit/s letöltési sebességű már 30 településen érhető el. A gyors feltöltési sebesség elengedhetetlen a manapság olyan népszerű fotók és videók feltöltéséhez. A hálózat sebességének kihasználásához természetesen szükségesek az ezt kihasználni képes eszközök is; a Vodafone jelenlegi kínálatában pedig már minden igényt kielégítő modemek és adatkártyák érhetők el.

˝A Vodafone arra törekszik, hogy ne csak a lefedettség bővüljön folyamatosan, hanem aki a Vodafone szélessávú vezeték nélküli internet elérését választja, azonnal minőségi szolgáltatást kapjon. Ezért is döntöttük amellett tavaly, hogy Magyarországon is a világ egyik legnagyobb és legelismertebb hálózat-szállítójával, a Huawei-jel működünk együtt˝ – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

˝A Vodafone és a Huawei együttműködésének újabb jelentős mérföldkövéhez értünk. Célunk, hogy a leginnovatívabb megoldásokat kínáljuk és a legjobb, új-generációs mobil kommunikációt vigyük el a felhasználókhoz. A Vodafone-nal együttműködve még kiemelkedőbb szolgáltatásokat, még változatosabb mobilélményt kínálhatunk˝ – mondta Vincent Pang, a Huawei alelnöke, a Vodafone üzletág vezetője.

A gödöllői sajtótájékoztatón a századik, Vodafone mobil szélessávval lefedett magyar település polgármestere, Dr. Gémesi György egy Vodafone Mobile Connect USB Modem-et (E272: 7,2 Mbit/s HSDPA, 2 Mbit/s HSUPA) kapott ajándékba a Vodafone-tól. A sajtótájékoztatón bemutattak többek közt egy vadonatúj Huawei bázisállomást is, melynek kapcsán a Vodafone munkatársai arra hívták fel a figyelmet, hogy a régi bázisállomásokkal ellentétben a modern darabok jelentősen kevesebb helyet foglalnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle