Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xenon vakut kap a Nokia N96?

Kütyük

Xenon vakut kap a Nokia N96?

A legfrissebb pletykák a nemrégiben debütált Nokia N96 háza tájáról.

Lehet, hogy a Nokia N96 sok tekintetben képes levenni az embert a lábáról, az viszont mindenképp csalódást okoz, hogy ebben a high-end multimédiás készülékben nem xenon vaku, hanem csupán egy dupla LED-segédfény teljesít szolgálatot, arról már nem is beszélve, hogy elhúzható lencsevédőt sem kapott a masina. Nos, a legfrissebb pletykák most arról szólnak, hogy a Nokia egyelőre még nem véglegesítette az N96 specifikációit, és egyes források szerint a telefon végül is nem LED-, hanem xenon-vakuval kerül majd forgalomba, ugyanúgy, mint a Nokia N82. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a történet végkifejlete, az viszont teljesen biztos, hogy az alábbi fénykép (xenon+LED) nem több egy egyszerű Photoshop ujjgyakorlatnál.

Nokia N96
A készülék körülbelül akkora méretekkel rendelkezik, mint a tavaly augusztus végén érkezett N95 8GB, hiszen az előbbi modell 103x55x18 milliméter méretű, az utóbbi pedig 99x53x21 milliméteres. Az N96 egyébként egész pontosan 125 grammot nyom a mérlegen (N95 8GB: 128 gramm).

Az operációs rendszer szerepét ezúttal az S60 platform harmadik kiadása, annak is legújabb, Feature Pack 2-es változata tölti be. A TFT technológiájú kijelzőhöz nem nagyon nyúltak hozzá a fejlesztők, hiszen a 2,8 colos képátlóval rendelkező panel még mindig ˝csak˝ QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású. A 16 millió színárnyalatú LCD továbbra sem érintésérzékeny.

Jelentős újdonság, hogy a Nokia N96-tal immár semmi akadálya a DVB-H szabványú digitális TV-adások vételének, illetve, hogy az integrált memória kapacitása 8 GB-ról 16 GB-ra növekedett. Pozitívum továbbá, hogy a készülékbe microSD szabványú memóriakártyákat is bele lehet gyömöszölni, így a teljes memóriakapacitás elérheti akár a 24, vagy 32 GB-ot is.

Az 5 megapixeles felbontású képszenzort és Carl Zeiss gyártmányú optikát felvonultató, autofókuszos digitális fényképezőgép segítségével maximum 2.592×1.944 pixeles fotók, illetve 640×480 pixeles videók (30 képkocka/másodperc) készíthetők. A kétirányban szétcsúsztatható Nokia N96-ból természetesen a navigációs szolgáltatások sem hiányoznak, köszönhetően a GPS-vevőnek és az A-GPS szolgáltatásnak. Újdonság, hogy a telefon a fénykép készítésének GPS koordinátáit el tudja menteni a fotó EXIF adatai közé. Az energiaellátásról egy 950 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (BL-5F) gondoskodik, mely optimális esetben mintegy 220 órás készenlétet, illetve 3,5 órás beszélgetési időt biztosít számunkra.

Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még a TV-kimenet, a 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, a sztereó FM rádió (RDS), az MP3/AAC/WMA zenelejátszó alkalmazás, a Push to Talk technológia, a Flash Lite 3.0, az UPnP, a GPRS, az EDGE, az UMTS, a HSDPA (maximum 3,6 Mbit/s), a Wi-Fi (802.11b/g) kontroller, illetve a Bluetooth 2.0 (A2DP) vezérlő. A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia N96-on egyébként a legújabb trendnek megfelelően microUSB csatlakozó aljzat található. A mintegy 150 ezer forintos kezdőárú N96 forgalmazása valamikor a nyáron kezdődik majd meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés