Connect with us

technokrata

Ciki az 5 megapixeles mobil? Kezdődik a 8 megapixeles éra!

Kütyük

Ciki az 5 megapixeles mobil? Kezdődik a 8 megapixeles éra!

A Samsung elkészítette legújabb, kifejezetten mobilokba szánt képérzékelőjét.

A dél-koreai székhelyű vállalat ezúttal egy olyan képszenzort leplezett le, mely egyrészt nagy felbontásáról, másrészt pedig parányi fizikai méreteiről ismerszik meg. A Samsung szerint az újdonság a világ jelenlegi legkisebb méretű, 8 megapixeles digitális fényképezőgép modulja.

A mindössze 28 milliméter hosszú, 15,3 milliméter széles és 8,5 milliméter vastag szenzor a rivális megoldásoknál mintegy 10 százalékkal kisebb méretű, és a jó öreg CMOS technológiára építkezik. Az újdonság kapcsán említést érdemel többek közt a maximum ISO1600-as fényérzékenység, az elektronikus képstabilizátor funkció, az arcfelismerő technológia, illetve az 1 centiméteres közelpontú szuper-makró üzemmód. A tömeggyártás valamikor a második negyedévben fog megkezdődni.

A Samsung úgy véli, hogy az új képérzékelő révén hamarosan világszerte megjelenhetnek majd a jelenlegi 5 megapixeles kamerás mobilok utódai, melyek segítségével tehát akár már 8 megapixeles felbontású fényképek is készíthetők lesznek. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a parányi méretű, de óriási felbontású szenzor vajon milyen képzajt produkál. Megjegyzendő továbbá, hogy a Samsung a Távol-Keleten már jó ideje forgalmaz 10 megapixeles felbontású és készülékházból kimozduló objektíves mobilokat is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin