Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ciki az 5 megapixeles mobil? Kezdődik a 8 megapixeles éra!

Kütyük

Ciki az 5 megapixeles mobil? Kezdődik a 8 megapixeles éra!

A Samsung elkészítette legújabb, kifejezetten mobilokba szánt képérzékelőjét.

A dél-koreai székhelyű vállalat ezúttal egy olyan képszenzort leplezett le, mely egyrészt nagy felbontásáról, másrészt pedig parányi fizikai méreteiről ismerszik meg. A Samsung szerint az újdonság a világ jelenlegi legkisebb méretű, 8 megapixeles digitális fényképezőgép modulja.

A mindössze 28 milliméter hosszú, 15,3 milliméter széles és 8,5 milliméter vastag szenzor a rivális megoldásoknál mintegy 10 százalékkal kisebb méretű, és a jó öreg CMOS technológiára építkezik. Az újdonság kapcsán említést érdemel többek közt a maximum ISO1600-as fényérzékenység, az elektronikus képstabilizátor funkció, az arcfelismerő technológia, illetve az 1 centiméteres közelpontú szuper-makró üzemmód. A tömeggyártás valamikor a második negyedévben fog megkezdődni.

A Samsung úgy véli, hogy az új képérzékelő révén hamarosan világszerte megjelenhetnek majd a jelenlegi 5 megapixeles kamerás mobilok utódai, melyek segítségével tehát akár már 8 megapixeles felbontású fényképek is készíthetők lesznek. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a parányi méretű, de óriási felbontású szenzor vajon milyen képzajt produkál. Megjegyzendő továbbá, hogy a Samsung a Távol-Keleten már jó ideje forgalmaz 10 megapixeles felbontású és készülékházból kimozduló objektíves mobilokat is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés