Connect with us

technokrata

Közel DVD-minőségű videók a netről – már hazánkban is

Kütyük

Közel DVD-minőségű videók a netről – már hazánkban is

Ingyentv.hu és H.264 streaming.

Az internetet elárasztó videók trendje már ma is olyan erős, hogy szakmai becslések szerint 2011-ig a mozgóképek mennyisége legalább ötször nagyobb lesz, mint ma. A televíziós szakemberek – talán saját megnyugtatásukra is – a webvideót csupán a tömegeket vonzó, szórakoztató eszköznek tekintették, amely azonban semmiképp nem adja vissza a TV teljes képernyős varázsát, elsősorban műszaki okok miatt. Ez igaz is volt – mostanáig.

A változás ezekben a napokban kezdődik világszerte. Az USA-ban és Európában hadrendbe állították az új Adobe szerverért (Adobe Flash Media Server 3), amely támogatja a legkorszerűbb, H.264-es kódolású .MP4 fájltípust. Tegnap, február 21-én a Budapesten megrendezett Adobe konferencián (Flexibilis kapcsolatok és mobilitás) pedig a résztvevők láthatták az első olyan H.264 streamet, amely közel DVD minőségben került fel a www.ingyentv.hu honlapra.

A videó kiszolgálása egy londoni Flash Media Server 3 szerverről történik. Európában ezen a héten – London mellett – Frankfurtban helyeztek üzembe ilyen szervert, jövő héten pedig Münchenben és Amszterdamban állnak át a szolgáltatók erre a technikára. Információink szerint rövidesen Magyarországon is elkezdi működését egy ilyen szerver, amely nem csupán a hazai honlapok videóinak színvonalát hivatott javítani, de jelentős változást hozhat az online reklámipar számára is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin