Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videó a legújabb Nokia S60-ról

Kütyük

Videó a legújabb Nokia S60-ról

Ugyan még nem érintésérzékeny, de igen csak pofás!

Lássuk, hogy pontosan hogyan is ˝muzsikál˝ a gyakorlatban a Nokia új okostelefon szoftvere! Nem keveset kellett várnunk rá, de úgy tűnik, hogy megérte. A Nokia a múlt héten végre bemutatta első olyan smartphone-jait, melyen már nem a Feature Pack 1-es, hanem a Feature Pack 2-es S60 3rd Edition teljesít szolgálatot. Érdemes megtekinteni az alábbi videófelvételt, mely az új szoftverben rejlő lehetőségeket (például a grafikus átmeneteket) szemlélteti. A videó főszereplője egyébként egy vadonatúj Nokia 6220 classic készülék. Mit is mondhatnék még? Az S60 Touch érkezéséig jól elleszünk még ezzel az FP2-es új Nokia szoftverrel!

Nokia 6220 classic
A finn cég egyre szélesebb rétegek számára szeretné elérhetővé tenni a nagyfelbontású kamerás mobilokat. Ennek ékes bizonyítéka az a Nokia 6220 classic típusjelzésű, a barcelonai Mobil Világ Kongresszuson bemutatott készülék, mely 5 megapixeles kamerával büszkélkedhet, árcéduláján viszont mindössze 85 ezer forintos összeg lesz olvasható (adók és kedvezmények nélküli hivatalos listaár: 325 euró). A forgalmazás a harmadik negyedévben kezdődik majd meg.

Az 5 millió képpontot (2.592×1.944 pixel) számláló CMOS képszenzor előtt ráadásul nem is akármilyen, hanem Carl Zeiss gyártmányú optika kapott helyet, és akkor még nem is beszéltünk a nagyfényerejű xenon-vakuról, az autofókusz funkcióról, illetve a VGA felbontású és 30 képkocka/másodperc sebességű videófelvevőről. Multimédiás fronton említést érdemel továbbá az RDS-képes sztereó FM rádió, az MP3/AAC zenelejátszó, illetve a TV-kimenet.

A microUSB csatlakozós Nokia 6220 classic GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (maximum 3,6 Mbit/s) kompatibilis, no és persze a Bluetooth 2.0 (A2DP) sem hiányzik belőle. A Wi-Fi-t sajnos nélkülöző készülék integrált memóriája 120 MB-os kapacitású, a telefon bővítőslotjába pedig maximum 8 GB-os microSD memóriakártyák helyezhetők be. A 2,2 colos (Nokia N82: 2,4 col) képátlójú TFT display QVGA felbontású és 16 millió színt képes megjeleníteni.

A 900 mAh kapacitású (BP-5M) akkumulátorral szállított, 2,5 milliméteres audio csatlakozós Nokia 6220 classic az Adaptive Multi Rate – Wideband beszédkodek technológiát is támogatja, így a gyártó szerint a beszédhang természetesebben hangzik a telefonon keresztül. A kodek zajos helyen, például a forgalomban, vagy nyilvános térben zajló beszélgetés során hasznos.

Az már szinte csak a hab a tortán, hogy a Symbian szoftveres telefon még GPS-vevővel és A-GPS támogatással (Nokia Maps 2.0) is büszkélkedhet. A 90 gramm tömegű candybar telefon egyébként 108 milliméter hosszú, 47 milliméter széles és 15 milliméter vastag.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés