Connect with us

technokrata

Dupla kijelzős, egyedi csúszkamobil

Kütyük

Dupla kijelzős, egyedi csúszkamobil

Az LG KF600 most végre Európában is bemutatkozott.

Az LG a barcelonai Mobil Világ Kongresszuson tartotta meg a KF600-as készülék hivatalos európai bejelentését – emlékezetes, hogy a készülékről Ázsiában már január elején lehullt a lepel. Az LG KF600 első pillantásra nem sokban különbözik például egy csúszka formájú csokimobiltól, azonban ha alaposabban szemügyre vesszük a telefont, gyorsan kiderül a turpisság. Míg az LG KG800-as első európai Chocolate Phone-nak a kijelzője alatt érintésérzékeny gombok találhatók, addig az LG KF600-on ugyanitt egy miniatűr érintőkijelző lelhető fel. Ez a TFT LCD egyébként 1,5 colos képátlójú, 240×176 pixeles felbontású és 262 ezer színű.

Hogy mi az előnye ennek a konfigurációnak? Elsősorban az, hogy a telefon kezelőfelülete a virtuális gomboknak köszönhetően teljesen személyre szabható, és mindig az aktuális felhasználási körülményekhez igazítható. Így például hagyományos navigombot, dedikált zenegombokat, vagy akár egy Jog Wheelt is képes megjeleníteni az egyébként InteractPad névre keresztelt speciális kezelőszerv. Felmerülhet továbbá a kérdés, hogy a telefon előlapjára miért nem egy darab, nagyméretű, teljes egészében érintésérzékeny kijelzőt tettek a fejlesztők? Erre valószínűleg az a válasz, hogy így olcsóbb a telefon előállítása.

A 101x50x15,7 milliméter méretű, illetve 107 gramm tömegű LG KF600 kapcsán említést érdemel továbbá a GPRS és EDGE adatátvitel, a 320×240 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú, 2 colos TFT display, a 3 megapixeles (2.048×1.536 képpont) kamera, a 64 MB-os belső memória, a microSD memóriabővítési lehetőség, valamint a Bluetooth 2.0 és USB 2.0 interfész. Az energiaellátásról egy 800 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik, mely optimális esetben egy feltöltéssel 4 órás készenlétet, illetve 480 órás beszélgetési időt tesz lehetővé. A készülék négy különböző változatban lesz kapható, melyek fantázianeve Titan, Wine Red, Pastel Pink és Shiny Pink.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin