Connect with us

technokrata

Ilyen Nokia eddig még nem volt

Kütyük

Ilyen Nokia eddig még nem volt

A finn gyártó ezúttal teljesen bezöldült.

A Nokia Mobil Világ Kongresszuson felállított standján megtekinthető a vállalat eddigi legzöldebb készüléke, azonban a zöld most nem a telefon színére, hanem környezetbarát mivoltára értendő. A Nokia Remade nevezetű újdonság érdekessége, hogy készülékháza teljes egészében újrahasznosított anyagokból, így például fémdobozokból, műanyag palackokból és autógumiból készült.

Fontos megjegyezni, hogy az egyébként alacsony energiafogyasztású Nokia Remade most még csak koncepció szintjén létezik, és egyelőre nem tudni, hogy a kereskedelmi forgalomban mikor jelenik majd meg egy hasonló módon készülő, abszolút környezetbarát Nokia mobiltelefon.

A Nokia első zöld mobilja egyébként a tavaly decemberben bejelentett Nokia 3110 Evolve volt, melynek úgynevezett bio-borításának mintegy 50 százaléka újrahasznosított anyagokból készül. A telefon dobozát is 60 százalékban újrafelhasznált anyagokból állítják elő, és jelentősen kisebb méretű, mint egy átlagos mobiltelefon doboz. A telefon mellé az AC-8 típusjelzésű töltőkészüléket csomagolják, mely feleslegesen nem pocsékolja az energiát, ha valaki például hosszú órákon át a konnektorba dugva hagyja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök