Connect with us

technokrata

Nokia újdonságok a Mobil Világ Kongresszuson

Kütyük

Nokia újdonságok a Mobil Világ Kongresszuson

A Nokia az együttműködést, a kreativitást és a megosztást ösztönző új, konvergáló készülékeket és szolgáltatásokat mutatott be.

A Nokia elnök-vezérigazgatója, Olli-Pekka Kallasvuo az Internet jelentette előnyök és lehetőségek kiaknázására irányuló vállalati tervek alátámasztásaként egy sor olyan új konvergáló készüléket és szolgáltatást mutatott be a Mobil Világ Kongresszuson, melyek célja az együttműködés és a megosztás. A Nokia N96, a Nokia N78, a Nokia 6220 classic és a Nokia 6210 Navigator készülékek a gyalogos navigációtól kezdve a földrajzi címkézésen (geotagging) át a filmnézésig és a fényképek és videofelvételek megosztásáig különféle helyspecifikus és multimédiás élményekkel szolgálnak. A Nokia szerint a mobil készülékek továbbfejlődésében alapvető szerepet játszanak majd a helyhez kapcsolódó szolgáltatások, például a térképek és a navigáció. A vállalat az Ovi internetszolgáltatási környezet továbbfejlesztésének következő lépcsőfokát is nyilvánosságra hozta: bemutatta a Share on Ovi (megosztás az Ovin) egyéni médiamegosztó közösséget, amellyel egyszerűen tölthetők fel, kezelhetők és oszthatók meg a személyes tartalmak.

˝Folyamatosan szabadítjuk meg az Internetet az asztali számítógép jelentette kötöttségtől, közben pedig a lehetőségek új világa tárul fel˝ – mondta Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója. ˝Tulajdonképpen magát az Internetet fogalmazzuk újra, hiszen kontextusfüggővé és személyesebbé tesszük. A kontextus figyelembe vétele révén az Internet azonnali és nagyon személyes élményt nyújtó csatornává válik˝.

Maps 2.0
A Nokia Maps a térképezést és a navigációs élményt továbbgondolva, műholdas képeket és áttervezett felhasználói felületet kínáló multimédiás városkalauzokkal ezúttal a gyalogos navigációt fejleszti tovább. A Nokia Maps 2.0-ban a világszínvonalú autós navigációs rendszere, a ˝Drive˝ (vezetés) mellett a gyalogosoknak készült navigációs elem, a ˝Walk˝ (séta) is megtalálható.

Share on Ovi
A Nokia bejelentette a korábban bemutatott Ovi internetszolgáltatási környezeten alapuló Share on Ovi indulását, amely egy új ingyenes személyes médiatartalom-megosztó közösség az egyéni tartalmak egyszerű feltöltésére, kezelésére és megosztására a mobiltelefonnal, az asztali számítógéppel vagy egyéb hálózatra csatlakoztatott készülékkel. A Share on Ovi közösségben a fogyasztók találkozhatnak, beszélgethetnek és együttműködhetnek egymással, és a megoldás száznál is több különböző médiatípust képes kezelni korlátlan tárkapacitással és korlátlan havi feltöltéssel.

Négy új készülék
A Nokia N96 kifejezetten a videózáshoz és a tévénézéshez készült multimédiás mobil. 2,8 colos kijelzőjével, 16 GB-os belső memóriájával és a jó minőségű videofelvételek támogatásával a két irányban elcsúsztatható Nokia N96 a mobilmédia-eszközök izgalmas új fejezetét fémjelzi. A Nokia N96 szállítása várhatóan a harmadik negyedévben kezdődik majd meg.

A Nokia N78 a zenét, navigációt és fényképezést a mobilitás előnyeivel ötvöző multimédiás számítógép. A Nokia N78 a Nokia új szolgáltatáscsomagját, többek között a Nokia Music Store-t, a Nokia Maps-et és a Share on Ovit kihasználó készülék. A Nokia N78 szállítása a tervek szerint 2008 második negyedévében indul.

A Nokia 6220 classic egy szinte minden funkcióval felszerelt készülék, mely 5 megapixeles kamerát és A-GPS szolgáltatást kínál, valamint újraértelmezi a megosztás fogalmát. A fényképeket és videofelvételeket kiváló minőségben készíthetjük el, aztán felcímkézhetjük és megszerkeszthetjük azokat, majd a hálózaton keresztül, telefonról telefonra, vagy akár egy tévéképernyőn is megoszthatjuk a felvételeket egymással. A Nokia 6220 classic a kiválasztott piacokon előreláthatóan 2008 harmadik negyedévében jelenik meg.

A Nokia 6210 Navigator a vállalat első olyan GPS-szel felszerelt mobil készüléke, mely a gyalogosok irányítása céljából beépített iránytűvel is rendelkezik. A Nokia 6210 Navigatoron megtalálható a szintén most bemutatott Nokia Maps 2.0, emellett teljes körű beszédhangos és vizuális lépésről lépésre haladó útmutatást is kínál további költségek nélkül. A Nokia 6210 Navigator a kiválasztott piacokon előreláthatóan 2008 harmadik negyedévében jelenik meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin