Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia újdonságok a Mobil Világ Kongresszuson

Kütyük

Nokia újdonságok a Mobil Világ Kongresszuson

A Nokia az együttműködést, a kreativitást és a megosztást ösztönző új, konvergáló készülékeket és szolgáltatásokat mutatott be.

A Nokia elnök-vezérigazgatója, Olli-Pekka Kallasvuo az Internet jelentette előnyök és lehetőségek kiaknázására irányuló vállalati tervek alátámasztásaként egy sor olyan új konvergáló készüléket és szolgáltatást mutatott be a Mobil Világ Kongresszuson, melyek célja az együttműködés és a megosztás. A Nokia N96, a Nokia N78, a Nokia 6220 classic és a Nokia 6210 Navigator készülékek a gyalogos navigációtól kezdve a földrajzi címkézésen (geotagging) át a filmnézésig és a fényképek és videofelvételek megosztásáig különféle helyspecifikus és multimédiás élményekkel szolgálnak. A Nokia szerint a mobil készülékek továbbfejlődésében alapvető szerepet játszanak majd a helyhez kapcsolódó szolgáltatások, például a térképek és a navigáció. A vállalat az Ovi internetszolgáltatási környezet továbbfejlesztésének következő lépcsőfokát is nyilvánosságra hozta: bemutatta a Share on Ovi (megosztás az Ovin) egyéni médiamegosztó közösséget, amellyel egyszerűen tölthetők fel, kezelhetők és oszthatók meg a személyes tartalmak.

˝Folyamatosan szabadítjuk meg az Internetet az asztali számítógép jelentette kötöttségtől, közben pedig a lehetőségek új világa tárul fel˝ – mondta Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója. ˝Tulajdonképpen magát az Internetet fogalmazzuk újra, hiszen kontextusfüggővé és személyesebbé tesszük. A kontextus figyelembe vétele révén az Internet azonnali és nagyon személyes élményt nyújtó csatornává válik˝.

Maps 2.0
A Nokia Maps a térképezést és a navigációs élményt továbbgondolva, műholdas képeket és áttervezett felhasználói felületet kínáló multimédiás városkalauzokkal ezúttal a gyalogos navigációt fejleszti tovább. A Nokia Maps 2.0-ban a világszínvonalú autós navigációs rendszere, a ˝Drive˝ (vezetés) mellett a gyalogosoknak készült navigációs elem, a ˝Walk˝ (séta) is megtalálható.

Share on Ovi
A Nokia bejelentette a korábban bemutatott Ovi internetszolgáltatási környezeten alapuló Share on Ovi indulását, amely egy új ingyenes személyes médiatartalom-megosztó közösség az egyéni tartalmak egyszerű feltöltésére, kezelésére és megosztására a mobiltelefonnal, az asztali számítógéppel vagy egyéb hálózatra csatlakoztatott készülékkel. A Share on Ovi közösségben a fogyasztók találkozhatnak, beszélgethetnek és együttműködhetnek egymással, és a megoldás száznál is több különböző médiatípust képes kezelni korlátlan tárkapacitással és korlátlan havi feltöltéssel.

Négy új készülék
A Nokia N96 kifejezetten a videózáshoz és a tévénézéshez készült multimédiás mobil. 2,8 colos kijelzőjével, 16 GB-os belső memóriájával és a jó minőségű videofelvételek támogatásával a két irányban elcsúsztatható Nokia N96 a mobilmédia-eszközök izgalmas új fejezetét fémjelzi. A Nokia N96 szállítása várhatóan a harmadik negyedévben kezdődik majd meg.

A Nokia N78 a zenét, navigációt és fényképezést a mobilitás előnyeivel ötvöző multimédiás számítógép. A Nokia N78 a Nokia új szolgáltatáscsomagját, többek között a Nokia Music Store-t, a Nokia Maps-et és a Share on Ovit kihasználó készülék. A Nokia N78 szállítása a tervek szerint 2008 második negyedévében indul.

A Nokia 6220 classic egy szinte minden funkcióval felszerelt készülék, mely 5 megapixeles kamerát és A-GPS szolgáltatást kínál, valamint újraértelmezi a megosztás fogalmát. A fényképeket és videofelvételeket kiváló minőségben készíthetjük el, aztán felcímkézhetjük és megszerkeszthetjük azokat, majd a hálózaton keresztül, telefonról telefonra, vagy akár egy tévéképernyőn is megoszthatjuk a felvételeket egymással. A Nokia 6220 classic a kiválasztott piacokon előreláthatóan 2008 harmadik negyedévében jelenik meg.

A Nokia 6210 Navigator a vállalat első olyan GPS-szel felszerelt mobil készüléke, mely a gyalogosok irányítása céljából beépített iránytűvel is rendelkezik. A Nokia 6210 Navigatoron megtalálható a szintén most bemutatott Nokia Maps 2.0, emellett teljes körű beszédhangos és vizuális lépésről lépésre haladó útmutatást is kínál további költségek nélkül. A Nokia 6210 Navigator a kiválasztott piacokon előreláthatóan 2008 harmadik negyedévében jelenik meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés