Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson W980: stílusos Walkman kagylómobil 8 GB memóriával

Kütyük

Sony Ericsson W980: stílusos Walkman kagylómobil 8 GB memóriával

A Sony Ericsson ezúttal egy széthajtható kialakítású, high-end Walkman mobillal rukkolt elő.

A japán-svéd gyártó a barcelonai Mobil Világ Kongresszust használta fel arra, hogy bejelentse legújabb zenemobilját. A csukott helyzetben 92 milliméter hosszú, 46 milliméter széles és 16,9 milliméter vastag Sony Ericsson W980-ról első pillantásra könnyen azt lehet hinni, hogy nem is mobiltelefon, hanem egy hordozható zenelejátszó.

A felhajtható fedlapon érintésérzékeny zenegombokat helyeztek el a fejlesztők, melyek kis vibrációval jelzik, ha megérintjük őket. A zenegombok felett egy szokatlan módon 176×176 pixeles felbontású külső display leledzik, mely TFT technológiájú és 262 ezer színárnyalatú. A belső fő display 2,2 colos képátlón tárja elénk a különböző vizuális tartalmakat, még pedig 320×240 pixel (QVGA), illetve ugyancsak 262 ezer szín segítségével.

A sztereó FM rádiós mobiltelefonok esetében hozzászokhattunk ahhoz, hogy rádióhallgatáshoz bizony mindenképpen be kellett dugnunk egy headsetet a készülékbe, ugyanis ez szolgált antennaként. Nos, a Sony Ericsson W980 végre szakít ezzel a hagyománnyal: az integrált FM antennás készülékben ezenkívül még egy FM transzmitter is helyet kapott, melynek segítségével a telefonon tárolt zenék gyakorlatilag bármilyen FM-vevős hi-fin könnyedén megszólaltathatóak. Multimédiás fronton említést érdemel még a rádió RDS funkciója, a TrackID szolgáltatás, a mozgásszenzoros zenevezérlés, illetve a 8 GB-os integrált memória, mely azonban sajnos nem bővíthető memóriakártyával.

GPRS, UMTS, HSDPA és Bluetooth 2.0 (A2DP) került a négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) készülékbe, ellenben EDGE és Wi-Fi nem. A 100 gramm tömegű és zongoralakk fekete kivitelű Sony Ericsson W980-ből természetesen a kamera sem hiányzik: a telefonnal maximum 3 megapixeles felbontásban fotózhatunk. A kereskedelmi forgalmazás a harmadik negyedévben fog megkezdődni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés