Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltűnik a Yahoo? A Microsoft komoly felvásárlási szándékai

Kütyük

Eltűnik a Yahoo? A Microsoft komoly felvásárlási szándékai

Az utóbbi idők legnagyobb internetes összefonódása következhet be.

Pénteken jelentette be a Microsoft a nyilvánosság előtt, hogy 44,6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Yahoo-ra. A készpénzzel és részvénnyel egyaránt ellentételezni tervezett ügylet által szeretné számos területen egyik legnagyobb riválisát megszerezni, illetve a lépéssel újra egy súlyba kerülni a Google-lel. Ez utóbbi ugyanis a webes keresők és az ezek révén befolyt reklámbevételek piacán jelentősen elhúzott redmondi ellenlábasától.

A Microsoft ajánlata részvényenként 31 dollár, ami a csütörtöki átlagárnál több mint 60 százalékkal magasabb, vagyis a szoftverfejlesztő vállalat nem garasoskodott, és mélyen a zsebébe nyúlt. A fő részvényesek mindegyikének fel fogják kínálni a fizetési forma (készpénz, Microsoft részvények) megválasztásának lehetőségét.

Hivatalosan kéretlennek minősítették a Yahoo-nál a Microsoft felvásárlási ajánlatát, de nem utasították el. Közleményében az amerikai vállalat úgy nyilatkozott, hogy a javaslatot nagy gondossággal fogják megvizsgálni, a Yahoo stratégiai terveinek figyelembe vételével. Jelenleg ugyanis az online piacokon a David Filo és Jerry Yang által 1994 januárjában alapított cég ugyanazzal a „problémával” viaskodik, mint a Microsoft – ezt a „problémát” pedig úgy hívják, hogy Google.

Michael Gartenberg, a Jupiter Research nevű piackutató vállalat elemzője szerint a történtek világosan jelzik a Microsoftra nehezedő Google nyomást, amit Redmond fel is ismert. Korábban a Yahoo is elutasított minden ilyen közeledést, ám néhány év alatt nagyot változott a világ: a Google elhúzott riválisaitól, mely piaci helyzetre a fúzió (avagy felvásárlás) lehet az egyik kézenfekvő reakció. Ha összejön az elmúlt néhány napban természetesen a Google irányából (is) támadott megállapodás, akkor ezzel a Microsoft történetének legnagyobb akvizíciója bonyolódhat le. Ezt megelőzően a legtöbbet az Aquantive cégért fizette ki Redmond, mely szervezet szintén online hirdetésekben utazott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés