Connect with us

technokrata

Új életre kel a Nokia N81 csúszkamobil

Kütyük

Új életre kel a Nokia N81 csúszkamobil

A készülék új szoftvere rengeteg változást hozott.

A Nokia által először piacra dobott Nokia N81-es készülékeken gyárilag a 10.0.021-es szoftver volt feltelepítve, a Nokia Software Updater segítségével viszont egy ideje már elérhető egy ennél újabb firmware is. Míg a nemrégiben érkezett első Nokia N82 frissítés alig néhány változást hozott, addig az N81-re letölthető 11.0.026-os firmware számos újdonsággal rendelkezik.

Az új szoftvernek köszönhetően a Nokia N81 némileg gyorsabb működésévé vált, ezenkívül pedig a stabilitásán is sikerült egy kicsit javítani. A fejlesztők hozzányúltak még többek közt a Bluetooth-hoz, a webböngészőhöz, a kamerához, a névjegyzékhez, az üzenetszerkesztőhöz, a galériához, a kereső funkcióhoz, a zenelejátszóhoz, illetve a WLAN részhez, vagyis gyakorlatilag szinte mindenhez.

Talán már mondanom sem kell, hogy a Nokia Software Updater-rel történő frissítést megelőzően érdemes egy biztonsági mentést készíteni a telefonon tárolt adatainkról. Az aktuális szoftververziót egyébként úgy lehet lekérdezni a telefonon, hogy alaphelyzetben begépeljük a következő karaktersorozatot: *#0000#.

Nokia N81
A 140 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású készülék szétcsúsztatható kialakítást kapott és alaphelyzetben 102 milliméter hosszú, 50 milliméter széles, illetve 17,9 milliméter vastag. A 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT display jó szokás szerint QVGA, azaz 320×240 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú. A hátfalba szerelt digitális fényképezőgépben egy 2 millió pixelt számláló CMOS szenzor teljesít szolgálatot, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók, illetve 640×480 képpontos (15 fps) videófelvételek készíthetők.

A Symbian operációs rendszer 9.2-es verziójára épülő Nokia N81 GPRS, EDGE és UMTS kompatibilis, a HSDPA-t viszont nem támogatja. A 802.11b/g WLAN kontoller és a Bluetooth 2.0 (A2DP) vezérlő szerencsére adott, mint ahogy a microUSB interfész is a telefon részét képezi. A telefonnal azonnal kereshetünk a Nokia Music Store zenebolt és az új N-Gage játékszolgáltatás zenéi és játékai között, melyeket a készüléken megvásárolhatunk, kezelhetünk és természetesen le is játszhatunk

Az 1.050 mAh kapacitású BT-6MT akkumulátor optimális esetben 410 órás készenléti időt, illetve 4 órás beszélgetési időt biztosít a számunkra. Említést érdemel továbbá a sztereó FM rádió, a 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, a dedikált zene- és játékgombok, a microSD bővíthetőség, illetve a Push To Talk támogatás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák