Connect with us

technokrata

Nokia N82: felolvassa a lefotózott szöveget

Kütyük

Nokia N82: felolvassa a lefotózott szöveget

Az N82 ismét egy új funkcióval gazdagodott.

A Nokia új smartphone-jába integrált remek fényképezőgépet eddig elsősorban családi fotók, vagy tájképek megörökítésére használtuk, és csak ritkán fotóztunk vele szöveget. A KNFB Reading Technology által most bejelentett új S60 alkalmazás viszont éppen a szövegfotózásra helyezi a fő hangsúlyt.

A Mobile Reader névre keresztelt alkalmazás elsősorban arra hivatott, hogy megkönnyítse a vakok és gyengén látók életét. Az 50 MB tárkapacitást és mintegy 40 MB szabad memóriát igénylő szoftver segítségével megoldható például, hogy a felhasználó lefotóz egy szöveggel teli papírlapot, majd pedig a mobiltelefon a fejlett karakterfelismerő és szövegfelolvasó technológiák révén felolvassa azt. E közben a telefon kijelzőjén is megjelenik a hagyományos karakterekké konvertált szöveg, melyben mindig ki van emelve az a szó, melyet éppen hallhatunk. Az alkalmazás 1 GB memóriában mintegy 500 oldalnyi szövegállományt képes eltárolni.

Az egyelőre csak angolnyelv támogatással rendelkező Mobile Reader jelenleg még csak Nokia N82 okostelefonokon (5 megapixel, xenon vaku, AF segédfény) használható, és sajnos nem valami olcsó: a szoftver ára 1.595 dollár, vagyis mintegy 280 ezer forint. Ezért az összegért egyébként a vásárlástól számított 12 hónapon át járnak az ingyenes frissítések.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle