Connect with us

technokrata

A Motorola felhagy a mobilok gyártásával?

Kütyük

A Motorola felhagy a mobilok gyártásával?

Elképzelhető, hogy már nem sokáig vásárolhatunk Motorola gyártmányú telefonokat.

A Motorola mobiltelefonok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó részlege mostanság nehéz időket kényszerül átélni. Az amerikai székhelyű vállalatot sokáig, mint a világ második legnagyobb mobilgyártóját jegyezték, azonban a közelmúltban a dél-koreai Samsung elvette az ezüstérmet a Motorolától.

Egy sokat mondó adat: míg 2006-ban még 217 millió darab Motorola telefon talált gazdára, addig 2007-ben már csak 159 millió, miközben ráadásul a globális mobiltelefon piac folyamatosan növekszik. 2007-ben egyébként mintegy 1,1 milliárd új mobilt adtak el világszerte, és ezen mennyiség 40 százaléka Nokia készülék volt.

A Motorola gyenge teljesítménye miatt mostanság egyre több pletykát hallani, mely szerint a Motorola hamarosan ki fog szállni a mobil business-ből, és a jövőben inkább a vállalati és kormányzati iparágra kíván fókuszálni. Korábban azt rebesgették, hogy a Sony Ericsson vásárolja majd fel a Motorola mobil részlegét, a legfrissebb pletykák viszont már egy titokzatos kínai vásárlójelöltről szólnak. Idővel kiderül, hogy ezen információknak mekkora az igazságtartalma…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle