Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia módosította az E90 kommunikátort

Kütyük

A Nokia módosította az E90 kommunikátort

A változások korántsem egetverőek, de azért sokat számíthatnak a mindennapi használat közben.

Nemrégiben felbukkant a kereskedelmi forgalomban a Nokia E90-es kommunikátor egy új változata, melynek dobozán egy bizonyos ˝V.2˝ típusjelzés látható, ami ugyebár egy átdolgozott, második kiadásra enged következtetni.

A legfontosabb változás, hogy ezen az új modellen immár az összes gomb azonos magassággal rendelkezik, így a korábbiaktól eltérően már nincsenek kiemelkedő, a kijelző összemaszatolására alkalmas billentyűk. Az első ilyen módosított Nokia E90-esek egyébként a német T-Mobile kínálatában bukkantak fel nemrégiben.

A Nokia E90 a hazai mobil operátorok közül jelenleg a T-Mobile-nál és a Vodafone-nál kapható. A magenta szolgáltatónál 24 hónapos hűségnyilatkozat aláírása esetén 169.980 forintba kerül a kommunikátor, a vörös operátornál pedig előfizetéssel, illetve pre-paid csomagban 165.990, illetve 180.990 forintos áron kapható a Nokia E90.

Nokia E90
A sokak által várva várt, és a Nokia 9500 örökébe lépett új masina egész pontosan 210 grammot nyom a mérlegen, csukott helyzetben pedig 132 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és 20 milliméter vastag.

A belül elhelyezett, ˝szélesvásznú˝ fő display 4 colos átmérőn nem kevesebb mint 800×352 képpontot, illetve 16 millió színárnyalatot vonultat fel, az LCD két oldalán pedig két-két funkciógomb kapott helyet. Az LCD mellett ezenkívül egy kiegészítő, elsősorban videóhíváshoz szánt kamera is fellelhető, de ami ennél talán sokkalta érdekesebb, hogy a Nokia E90 hátulsó, fő digitális fényképezőgép moduljában egy 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) képszenzor teljesít szolgálatot. A fotók élességéről autofókusz funkció gondoskodik. A külső LCD QVGA (320×240 pixel) felbontású és ugyancsak 16 millió színű.

A Symbian operációs rendszer 9.2-es verziójára, illetve immár az S60 FP1 platformra épülő új Nokia kommunikátornak abszolút semmi szégyenkeznivalója sincs wireless téren, hiszen a készülék EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi (802.11b/g) hálózatokban egyaránt használható. Sőt, az E90-be ezenkívül még egy integrált GPS-vevő is került. A 128 MB kapacitású belső memória microSD kártyákkal bővíthető. Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 (A2DP) és IrDA vezeték nélküli adatátvitel, a miniUSB csatlakozóaljzat, a sztereó FM rádió, valamint a 2,5 milliméteres audiocsatlakozó.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés