Connect with us

technokrata

Kidurran az iPhone lufi?

Kütyük

Kidurran az iPhone lufi?

Az Apple első mobiljának óriási sikere talán már a végéhez közeledik…

…legalábbis van néhány olyan jel, ami erre enged következtetni. Az amerikai vállalat korábban azzal számolt, hogy 2008 első negyedévében világszerte mintegy 2 millió darab iPhone-t tud majd forgalomba hozni, most viszont úgy tűnik, hogy ez elérhetetlen cél az Apple számára. Az iPhone készülékbe különböző alkatrészeket szállító tajvani cégek ugyanis arról beszélnek, hogy az Apple az év első három hónapjában a tervezett iPhone mennyiségnek vélhetően csak a felét tudja majd eladni, vagyis megközelítőleg 1-1,2 millió darabot.

Piaci elemzők szerint az iPhone vártnál rosszabb eladási mutatói elsősorban annak tudhatók be, hogy Európában végülis nem lett olyan sikeres a telefon, mint azt korábban sejteni lehetett. Az Apple-nek mindenképpen jó lenne, ha mihamarabb be tudná jelenteni a ráncfelvarrt második iPhone-t, mely feltételezések szerint 16 GB memóriával és UMTS/HSDPA támogatással fog rendelkezni.

Emlékezetes, hogy Steve Jobs, az amerikai vállalat elnök-vezérigazgatója a január közepi Macworld 2008 rendezvényen tartott nyitóelőadásában jelentette be, hogy a forgalmazás kezdetétől számított első 200 napban mintegy 4 millió darab Apple iPhone talált gazdára világszerte. Ez azt jelenti, hogy naponta körülbelül 20 ezer iPhone-t hoz forgalomba a cég. Érdekes adat továbbá, hogy az iPhone már a piacra kerülése utáni első negyedévben felugrott az amerikai okostelefon ranglista második helyére. A 19,5 százalékos piacrészű iPhone-t egyedül a RIM-féle BlackBerry-nek sikerült maga mögé szorítania.

A tavaly januárban 4 GB-os és 8 GB-os változatokban bejelentett, de egy ideje már csak 8 GB-os verzióban kapható iPhone nyár eleje óta kapható az Egyesült Államokban, Európában pedig novemberben debütált a piacon. Ahogy arról már beszámoltunk, az iPhone nemrégiben kapott új szoftvert: az 1.1.3-as verziójú januári firmware rengeteg új funkciót és szolgáltatást tartalmaz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle