Connect with us

Nokia N82: itt az első frissítés a szupermobilra

Kütyük

Nokia N82: itt az első frissítés a szupermobilra

A Nokia elkészítette az N82 első firmware frissítését.

Mint ismeretes, a Nokia N82 eredetileg a 10.0.046-os firmware-rel került forgalomba, a most megjelent új szoftver pedig a 11.0.117-es verziószámot viseli magán. Az újdonságok és javítások listája nem különösebben hosszú: javítottak a kamera és a zenelejátszó stabilitásán, ezenkívül pedig a térkép alkalmazáson is csiszoltak egy keveset a fejlesztők. Új menüpontokat, vagy funkciókat nem tartalmaz az egyébként 107,4 MB méretű új szoftver, de állítólag hamarosan érkezik egy komolyabb frissítés, mely többek közt például Flash Lite 3 támogatást fog hozni. Az aktuális szoftververziót úgy lehet lekérdezni a telefonon, hogy alaphelyzetben begépeljük a következő karaktersorozatot: *#0000#.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy amennyiben a Nokia Software Updater-rel szoftverfrissítést szerettünk volna végezni a telefonunkon, első lépésben minden, a mobilunkon tárolt adatunkat le kellett menteni, hogy a frissítés után azokat vissza tudjuk majd másolni a készülékre. Nos, az N82-ben fellelhető User Data Preservation funkció pontosan arra hivatott, hogy megkímélje a felhasználókat ettől a mentési-visszaállítási procedúrától. Magyarul szoftverfrissítés ide, vagy oda, a telefonunkon tárolt adataink és beállításaink mostantól már nem fognak elveszni.

Ezzel együtt jobb óvatosan eljárni, és a 100 százalékos biztonság érdekében még a User Data Preservation ellenére is lementeni a kényes adatainkat. Én is így jártam el a mostani N82 firmware frissítés kapcsán, azonban a procedúra végülis abszolút zökkenőmentesen ment végbe, így nem volt szükség a korábbi biztonsági mentés visszaállítására: a telefon a frissítés után is megtartott minden adatot és felhasználói beállítást.

A Nokia N82 részletes tesztje egyébként az alábbi linken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom