Connect with us

Óriás érintőkijelzős Nokia mobil a jövőből

Kütyük

Óriás érintőkijelzős Nokia mobil a jövőből

Ilyen Nokiát eddig bizony még nem pipáltunk.

A Nokia Nwave névre keresztelt készülék elsősorban arra hivatott, hogy bemutassa, néhány év múlva körülbelül milyen mobiltelefonokra számíthatunk. Rögtön az elején leszögezném, hogy a Nokia Nwave nem egy hivatalos finn fejlesztés, hanem egy orosz designer, Nyikolaj Andrejev koncepcióterve.

A nagyméretű készüléken nincs is hagyományos billentyűzet, annak feladatait ugyanis az érintőkijelzőn megjelenő virtuális gombok látják el. A függőleges és vízszintes állapotban egyaránt használható telefon mindössze 11 milliméter vastag, és enyhén banánra hasonlító, íves formával rendelkezik. A nem kevesebb mint 156 milliméter hosszú mobil 57,5 milliméter széles, készülékháza pedig titánból készült, illetve ugyebár készülne, ha a valóságban is lenne ilyen telefon.

A 800×320 pixeles felbontású TFT kijelzővel szerelt Nokia Nwave-ben egy 5 megapixeles felbontású fényképezőgép teljesít szolgálatot, mely nem csak vakut, hanem még háromszoros nagyításra képes optikai zoomot is felvonultat. Nem mehetünk el szó nélkül továbbá a 32 GB belső memória, az integrált GPS-vevő, a Wi-Fi és Bluetooth 2.0 támogatás, valamint az UMTS és HSDPA adatátvitel mellett sem.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom