Connect with us

Hirdetés

technokrata

8 megapixeles új mini Panasonic

Kütyük

8 megapixeles új mini Panasonic

Vékony, kisméretű, AA elemmel működő kompakt digitális fényképezőgép újdonság.

A Panasonic bemutatta a DMC-LS80 típusjelzésű új digitális fényképezőgépét, melyben ötvöződnek az egyszerű használatot biztosító funkciók és az AA elemek nyújtotta kényelem. A kompakt vázban újonnan kifejlesztett Lumix DC VARIO lencserendszer foglal helyet 3-szoros optikai zoommal (35 mm-es filmes megfelelés: 33-100 mm), és a teljes képfelületen tiszta felvételeket hoz létre. A CCD felbontása 8,1 megapixelre növekedett, ami elsősorban a képek utólagos vágása és nagyméretű papírképek kidolgozása esetén hasznos. Említést érdemel továbbá a 2,5 colos és 230 ezer pixeles TFT LCD, illetve a nagyfelbontású videófelvevő funkció.

A DMC-LS80 egyszerű használatának lelke a négy különböző funkciót egyesítő, átfogó Intelligens üzemmód, melynek célja, hogy a felhasználó könnyedén készíthessen tökéletes felvételeket. Az első a Mega O.I.S. (optikai képstabilizátor), a kézremegésből adódó életlenséget kiküszöbölő rendszer. A második az Intelligens ISO-vezérlés, mely a bemozdulásból eredő életlenséget akadályozza meg azzal, hogy érzékeli a fotótéma mozgását, és a mozgás sebességétől, illetve a fényviszonyoktól függően állítja be az ISO-érzékenységet
és a zársebességet. A harmadik az Auto Makró funkció, mely a fotótémától való távolság függvényében automatikusan átáll a közelképek készítéséhez szükséges Makró üzemmódra. Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk a gyors AF-rendszert, mely már a fényképezőgép kioldó gombjának félig történő lenyomása előtt megkezdi az élességállítást, ezáltal a kellő pillanatban minimálisra csökkentve a fókuszálás időigényét. Ezek a funkciók mind automatikusan működnek, így nem kell minden alkalommal a használatukon töprengeni, ha a körülmények megváltoznak.

A DMC-LS80 ezenkívül még számos olyan funkciót kínál, melyek növelik a készülék használhatóságát, és további kényelmet jelentenek: ilyen például az Intelligens LCD-vezérlés, a High Sensivity (nagy érzékenységű) üzemmód, valamint a nagy kapacitású SDHC-memóriakártyák támogatása.

A 129 gramm tömegű és 95,7x62x31,2 milliméter méretű készülék ezüst, fekete és rózsaszín színekben lesz kapható, várhatóan márciustól.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés