Connect with us

technokrata

Meg kell adóztatni az SMS-t – a miniszter szerint

Kütyük

Meg kell adóztatni az SMS-t – a miniszter szerint

Lassan már tényleg csak a levegővétel megadóztatása marad hátra…

Mint közismert, a mobiltelefon felhasználók világszerte rendkívüli módon kedvelik az SMS-t, mint gyors és egyszerű mobil kommunikációs formát, és évente sok-sok milliárd ilyen szöveges üzenetet küldözgetnek egymásnak. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha bevezetnék az SMS-adót?

Ez az ötlet ezúttal szerencsére nem Magyarországon, hanem a Fülöp-szigeteken merült fel. Az ország kereskedelmi és ipari minisztere a különböző bevételkiesések miatt új bevételi források után kezdett kutatni, és villámgyorsan rábukkant az SMS-re. Emberünk egyébként egy interjúban elmondta, hogy szerinte az SMS-adót nem csupán gazdasági, hanem úgymond morális okokból is mihamarabb be kellene vezetni. A miniszter ugyanis úgy vélekedik, hogy az SMS-ezésnek számos negatív hatása van, az emberek pedig szabadidejükben nyugodtan foglalkozhatnának mással is, mint azzal, hogy mobiltelefonos üzeneteket küldözgetnek egymásnak.

A Fülöp-szigeteken nem most először merült fel az SMS-adó ötlete, az eddigiekben azonban az ilyen jellegű tervek mind kudarcot vallottak. Az országban ezenkívül komoly politikai erőt tulajdonítanak az SMS-nek, hiszen az elmúlt években már arra is volt példa, hogy egy több százezres SMS kampány segítségével kormányfőt sikerült buktatni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle