Connect with us

technokrata

Internetes játékok – száműzve

Kütyük

Internetes játékok – száműzve

Le a „nem kívánatos” szórakozási formákkal!

Számos alkalommal értekeztünk már a kínai cenzorok éberségéről, a kommunista vezetés százmilliósnál is nagyobb internetező közösségét szabályozni akaró akcióiról. Most itt egy újabb: az országot irányítók friss rendelkezése szerint le kell számolni az online játékok „nem kívánt” elemeivel, jelentette be az állami média a hét közepén. Ahogy nő az internetező kínaiak száma, úgy nő az internetes játékoktól függőké is, és az újfajta addikció ellen a kormányzat szinte minden eszközt megragad (például gyógyászati kezelések előírását, Internet-kávézók betiltását stb.).

Szakértők szerint elsősorban nem is a szigorú szabályokkal lehetne még több eredményt felmutatni. Az eddigi rendelkezések hatását ugyanis jelentős mértékben gyengíti, hogy nem létezik egy egységes besorolási rendszer, ami meghatározná, hogy mely játék melyik korosztály számára való. Emellett a kalózkodás fellegvárának is tartott országban nagyon könnyű a játékokhoz ellenőrizhetetlen forrásból (például az utcasarkokon) hozzájutni.

Mégis, mennyien vannak az online játszó kínaiak? Egészen pontos szám nem ismert, de valamivel 40 millió fölött – ez megfelel négy magyarországnyi embernek! Mindez azt jelenti – olvasható a Csinhua hírügynökség közlése szerint -, hogy a tavalyi évben átlagosan 23 százalékkal nőtt az ezen szórakozási formát (is) kedvelők száma a rizs hazájában. Még nagyobb előretörésről lehet beszélni, ha a rendszeresen előfizetőket nézzük: az ő számuk 30 százalékkal nőtt 2007-ben. Ez persze az ebből származó bevételek felpörgésével is járt: 61,5 százalékkal, 1,46 milliárd dollárra emelkedett a helyi piacon jelenlevő cégek által begyűjtött előfizetési díj / eladási összeg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle