Connect with us

technokrata

GPS navigációt minden mobiltelefonba!

Kütyük

GPS navigációt minden mobiltelefonba!

A navigációs szolgáltatások szépen lassan meghódítják maguknak a mobiltelefon piacot.

Egy nemrégiben készített jelentésből kiderül, hogy az elmúlt esztendőben több mint 175 millió olyan készüléket adtak el világszerte, melyben már ott figyelt egy kis GPS-vevő. A Berg Insight piackutató cég szakértői úgy vélik, hogy ez még csak a kezdet, ugyanis 2012-ben előreláthatólag már 560 milliónál is több GPS-es modell fog forgalomba kerülni. Ez egyébként éves szinten körülbelül 26 százalékos növekedést jelentene.

˝Az idei esztendőben rengeteg új, GPS kompatibilis mobiltelefon lát majd napvilágot, és úgy vélem, hogy 2009-ben gyakorlatilag már az összes high-end készülék alkalmas lesz navigációs feladatok végrehajtására˝ – nyilatkozta André Malm, a Berg Insight elemzője, aki szerint az új GPS-es mobilokra vélhetően sok új szolgáltatás fog épülni.

A hazai piacon is számos különböző, integrált GPS-vevős telefon kapható, ilyen például a Nokia N95, a Nokia N95 8GB, a Nokia N82 és a Nokia 6110 Navigator. A Vodafone egyébként olyan mobilokat (Nokia E65, Sony Ericsson P1i) is forgalmaz, melyek ugyan nem tartalmaznak beépített GPS-t, de jár hozzájuk egy külső GPS-vevő.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák